Death Hits the Jackpot (1991)

  Kriminalbetjent Columbo kommer i nærkontakt med en meget heldig lottovinder. Men har han nu helt rent mel i posen?


  COLUMBO LADER SIG IKKE NARRE

  Den gode kriminalbetjent, Columbo, er på banen igen og kan denne gang trykke en nyslået millionær i hånden.

  En skilsmisse spænder ben
  Millionæren, Leon Lamarr, var ellers ved at gå bankerot, da hans nevø pludselig kommer og fortæller, at han har vundet $30 millioner i lotto. Hans eneste problem er, at han ikke kan hæve pengene, så længe skilsmissen med konen ikke er gået i orden.
   

  Retslig sammenbinding

  Så længe de er retsligt bundet sammen, vil konen automatisk få 50 % af gevinsten, og det kan nevøen ikke bære. Den flinke onkel Leo tilbyder, at han hæver gevinsten og siden giver nevøen pengene, men man kan nok regne ud, hvad der sker i stedet.

  Herligt samspil
  En ganske raffineret og underholdende historie får yderligere liv af de to veloplagte hovedrolleindehavere, der får et herligt samspil op at køre. Peter Falk og Rip Torn er virkelig i deres es.

  Ikke helt gennemarbejdet
  Episoden er dejligt underholdende, også selvom den ikke er helt gennemarbejdet ned i mindste detalje. Peter Falks Columbo kan man dog aldrig blive træt af.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1991, USA, Krimi, Drama, Columbo, 90 min.

  Dansk titel: Døden får jackpot
  Instr: Vincent McEveety Prod: Christopher N. Seiter Manus: Jeffrey Bloom, Robert Van Scoyck Foto: George Koblasa Klip: Michael J. Lynch Mus: Steve Dorff