Det var paa Rundetaarn (1955)

  To letlevende jazzmusikere køber et lod af en omstrejfer. Det viser sig at være hovedgevinsten, men to unge kvinder hævder, at loddet er deres.


  FESTLIG SPROGØE-PASSER-DUET

  En temmelig pløret historie ligger til grund for dette lystspil, der dog bliver særdeles seværdigt takket være de herlige skuespillere. Dirch Passer og Ove Sprogøe spiller de to jazzmusikere, Poul Jensen og Hans Ramløse, der bor til leje i samme værelse hos den emsige Fru Hambro.

  En speget gevinst
  En dag køber de et præmielod af en omstrejfende svindler, et lod, der senere skal vise sig at have hovedgevinsten på 200.000 kroner. Problemet er bare, at to kække piger påstår (og ganske sandt), at loddet er deres, men frarøvet dem. Det giver anledning til nogen bekymring, men det er ikke værre, end at Passer og Sprogøe forelsker sig i hver deres tøs, og så kan man jo ligeså godt dele i porten.

  Skønt samspil
  Spillet mellem Passer og Sprogøe er hele filmen værd, særlig er en afdæmpet Passer skønt charmerende! Kjeld Petersen folder sig ud som landsretssagfører Hartsen, hvis kone er sygeligt jaloux og tror, Hartsen er hende utro. Buster Larsen er vidunderlig som forhutlet lommetyv. På skuespillerfronten er der altså noget at komme efter.

  Gyldmark-gas
  Historien halter noget, men der er talrige herlige billeder fra datidens København og Nordsjælland at glæde sig over (bl.a. Helsingør). Man må dog døje med ekstremt lange sangindslag, hvor Passer og Sprogøe i vers efter vers giver den Gyldmark-gas.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023