Frøken Nitouche (1963)

  En syngende kvinde på en klosterskole og hendes charmerende musiklærer tager på opdagelse på den anden side af skolens mure.


  HUMOR OG ATMOSFÆRE

  Danske filmmusicals fra 1960'erne:

  Forelsket i København (1960)

  Prinsesse for en dag (1962)

  Frøken Nitouche (1963)

  Sommer i Tyrol (1964)

  Landmandsliv (1965)

  Flagermusen (1966)

  Tre små piger (1966)

   

  Man kan godt hanke op i smilemusklerne i selskab med Dirch Passer og Lone Hertz i dette pusseløjerlige musical-lystspil fra 1963.

  Tyndt grundlag
  Grundlaget er særdeles tyndt, men der er trods alt idé nok i historien til at bære den frem. Morskaben opstår hovedsagelig som følge af Dirch Passers ubetalelige spil i dobbeltrollen som henholdsvis Floridor og Celestin.

  Masser af sang
  Der er anmassende mange indslag, hvor hovedrolleindehavere bryder ud i sang, men dén slags må man vel være forberedt på i en musical. Heldigvis drukner hele filmen ikke i vamle sange, nogle af dem har endog en vis værdi.

   

  Ud i den store verden
  Historien kredser om klosterskoleeleven, Charlotte Berg, der pludselig inviteres ud i verden på den anden side, da hun får at vide, at hun skal giftes med en soldat. Musiklæreren på klosterskolen, hr. Celestin, følger med frk. Berg ud i den store verden, og han kan ikke undgå at afsløre den anden side af sig selv, livet som revyinstruktør.

  Skønne Dirch Passer
  Som nævnt skyldes det meste af filmens udstråling Dirch Passer, men der er andre skuespillere, der også yder flotte præstationer. Lone Hertz er faktisk ganske fin, ligesom Hans Kurts ritmester Schmuck har sine øjeblikke.

   

  Flot & farverig
  Ligeledes er der en del festlige øjeblikke for Else-Marie i hendes portræt af "Fromme moder". Scenografisk er "Frøken Nitouche" ganske overbevisende. Flot og farverig.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024