Angel Heart (1987)

  En privatdetektiv hyres af en mystisk forretningsmand, der vil have ham til at finde en mand, der efter sigende ikke har levet op til en aftale.


  STÆRKT DYSTERT DRAMA

  Det tager lidt tid at opdage, men Alan Parkers "Angel Heart" er faktisk en lille stemingsperle, der gør varigt indtryk.


  Flot Rourke-præstation
  Efter en noget sløv begyndelse, tager historien langsomt form, karaktererne tegnes, og miljøet formes. Og Mickey Rourke leverer en meget flot præstation som privatdetektiven Harold Angel.

  Et blodigt spor
  Angel hyres af den mystiske forretningsmand Louis Cyphre til at optrevle en sag. Det viser sig efterhånden, at sagen er langt fra ufarlig, og der trækker sig et blodigt spor fra detektiven i hans forsøg på at grave i fortiden.

  Enkelbillet til helvede
  Jo dybere Harold Angel graver i sagen, jo dybere synker han selv ned, og jo sværere bliver det at komme op til overfladen igen. Det skal vise sig, at det er en enkeltbillet til helvede.

  Overraskende slutning
  Filmens slutning er virkelig overraskende og højner hele filmoplevelsen væsentligt. Undervejs er man begyndt at tage den dystre fortællestil til sig: Der hviler en særligt ubehagelig stemning over filmen; mørk og væmmelig - et pust af døden i nakken.

  Stemningsmættet
  Trevor Jones' stemningsmættede synthersizer-musik med stedvis glimrende brug af falsk ’klaver’ er med til at gøre begivenhederne endnu mere ubehagelige.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Thriller, Drama, 113 min.

  Dansk titel: Djævelen i hjertet
  Instr: Alan Parker Prod: Elliott Kastner, Alan Marshall Manus: Alan Parker Baseret på: romanen "Falling Angel" af William Hjortsberg Foto: Michael Seresin Klip: Gerry Hambling Mus: Trevor Jones