A Man Called Horse (1970)

  En britisk adelsmand bliver taget til fange af de vilde Sioux-indianere og må indstille sig på en tilværelse som gemen slave.


  SIOUX-INDIANERE GIVER DEN GAS

  Der er virkelig drama på drengen i denne indianerskildring fra 1970. Fra begyndelsen er der tempo på begivenhederne. Desværre er begivenhederne ganske uvedkommende, det hele er ufrivilligt komisk, og begrebet skuespil synes ikke eksisterende.

  Taget til fange
  Den britiske adelsmand, John Morgan, og hans hjælpere er på rejse gennem vildmarken, da hjælperne bliver dræbt og adelsmanden taget til fange af de vilde Sioux-indianere.

  Nytteløse flugtforsøg
  Herefter følger vi adelsmandens nytteløse flugtforsøg og kampen for bare en smule retfærdig behandling. Han møder en fransk "indianer”, der for år tilbage var igennem samme behandling og nu spiller tosset for at overleve.

  En indianer-skæbne
  John Morgan vil flygte, men skæbnen vil, at han i stedet bliver mere og mere involveret i indianernes daglige gøremål, bliver hædret og hyldet, gifter sig og stiler mod at blive høvding.

  Anstrengende indfald
  Som semi-dokumentar om indianere fungerer filmen dårligt. Dertil er den ganske enkelt for fjollet, fyldt med anstrengende indfald og som nævnt belastet af vaklende skuespil. Desuden uhyggeligt dialogfattig, langtrukket og ganske enkelt møgkedelig.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1970, USA, Western, Eventyr, Dyr på film, 114 min.

  Dansk titel: Manden de kaldte hest
  Instr: Elliot Silverstein Prod: Sandy Howard Manus: Jack DeWitt Foto: Robert B. Hauser, Gabriel Torres Klip: Philip W. Anderson, Michael Kahn Mus: Lloyd One Star, Leonard Rosenman