Memento (2000)

  En ung mand med komplet hukommelsestab er ude efter at hævne mordet på sin kone - en svær opgave.


  SÆRPRÆGET THRILLER

  Endelig en historie, der er fuld af overraskelser og som sine steder byder på geniale indfald.

  Uhyggeligt raffineret
  "Memento" beskriver uhyggeligt raffineret, hvad fuldstændigt hukommelsestab kan gøre ved et menneske. Det bliver ikke mindre pikant af, at hovedpersonen med den ubehagelige lidelse har et indædt ønske om at slå dén mand ihjel, der kvalte hans kone for noget tid siden.

  Smart beskrivelse
  Beskrivelsen af alle de forholdsregler, som manden er nødt til at tage, er smart og tankevækkende. Mest markant er de "huskesedler", som han har fået tatoveret på overkroppen, så han har en chance for at slå den rigtige mand ihjel.

  Mange spring i tid
  Filmen springer på grund af sin særprægede historie meget frem og tilbage, ofte ser vi den samme scene flere gange men med nye forklarende perspektiver, der konstant sætter begivenhederne i nyt lys.

  En usædvanlig oplevelse
  Skuespillerne er kommet på en usædvanlig opgave, som de klarer rigtig flot. En dygtig iscenesættelse med et tydelig godt overblik giver filmen imponerende styrke, om end de mange repetitioner i historien for nogle utvivlsomt vil forekomme anmassende.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2000, USA, Thriller, Mystik, 113 min.

  Dansk titel: Memento
  Instr: Christopher Nolan Prod: Jennifer Todd, Suzanne Todd Manus: Christopher Nolan Baseret på: historie af Jonathan Nolan Foto: Wally Pfister Klip: Dody Dorn Mus: David Julyan
  Priser
  • AAN - Bedste klipning
  • AAN - Bedste originale manuskript
  • GG-N - Bedste originale manuskript