Monster (2003)

  En forsømt og forslået kvinde indleder et lesbisk forhold, samtidig med at hun havner i vanviddets kløer og myrder de mænd, der vil betale hende for at have sex.


  RÅ OG BARSK HISTORIE

  Film om Aileen – massemordersken:
  Aileen Wuornos: Selling of a Serial Killer (1992)

  Monster (2003)
  Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003)


  Dramatikken hersker i denne rå og barske historie om en forsømt og forslået kvinde, der er på vej mod den sikre afgrund, selvom hun netop har indledt et lesbisk kærlighedsforhold.

  På flugt fra en barsk verden
  Charlize Theron vandt en Oscar for sin energiske hovedrollepræstation som Aileen, den kvinde fra det virkelige liv, som regnes for USA første kvindelige massemorder. Hun er på flugt fra den barske verden, som hun har været en del af gennem mange år som prostitueret.

  Grusom vold
  Gentagne gange har hun været udsat for grusom vold, men under et ganske groft overfald, der kunne have betydet hendes død, lykkes det hende at få fat i en pistol og skyde gerningsmanden.

  Mord som besættelse
  Fremover bliver det nu nærmest en besættelse for Aileen, at hendes kunder skal lide døden, når sjoveren er ved at blive hevet frem fra bukserne - det er simpelthen slået klik for hende.

  På vej mod afgrunden
  Selvom Aileen i privatlivet har fundet kærligheden i den søde pige, Selby, er vejen mod afgrunden ikke til at stoppe, og Selby kan kun se på fra sidelinjen, hvorledes det er på vej til at gå helt galt. Therons præstation er stærk men grænsende til det overspillede. Der er anderledes balance over Riccis spil, naturligvis også en helt anden rolletype.

  For meget akutspænding
  Kærlighedsforholdet er det, der står stærkest i historien. Der er for meget akutspænding over Aileens vanvid, og hendes handlinger bliver aldrig helt troværdige, selvom filmen er baseret på virkelige hændelser. Fotografisk står filmen stærkt med sine ofte mudrede, rå optagelser.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Psykologisk drama, Biografi, Krimi, Homoseksuelt tema, Seriemordere, 109 min.

  Dansk titel: Monster
  Instr: Patty Jenkins Prod: Mark Damon, Donald Kushner, Clark Peterson, Charlize Theron, Brad Wyman Manus: Patty Jenkins Foto: Steven Bernstein Klip: Arthur Coburn Mus: BT
  Priser
  • AA - Bedste skuespillerinde (Theron)
  • BERLIN - Bedste skuespillerinde (Theron)
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering
  • GG - Bedste skuespillerinde (Theron)
  • RB-N - Bedste amerikanske film