Blown Away (1994)

  En dygtig bombeekspert må tilbage på arbejde, da hans gamle læremester er brudt ud af fængslet - nu ganske vanvittig.


  EKSPLOSIV THRILLER

  Som kyndig bombeekspert har Jimmy Dove gennem flere år været redningsmanden i ubehagelige situationer, hvor bomber har truet uskyldige mennesker.

  På hårde bombeprøver
  Bedst som han har tanker om at gå på pension, sprænger hans forhenværende irske kammerat og læremester Ryan Gaerity sig vej ud af fængslet og tager til USA for at sætte vennen på hårde prøvelser. Dove må altså tilbage mellem bomberne, og denne gang er der virkelig tale om avanceret sprængstof, der sætter både Doves eget og familiens liv på spil.

  Effektive nerver
  "Blown Away" er en klassisk actionthriller, der er fuld af bombe-energi. Filmen skiller sig dog ud fra mængden ved rent faktisk at være i besiddelse af rigtig effektive nerver og en historie, der ikke baserer sig 100 % på usandsynligheder.

  Dynamisk præstation
  Jeff Bridges leverer en dynamisk præstation som bombeeksperten med den hemmelige dobbeltidentitet, som blandt andre kollegaen Anthony Franklin forsøger at rode op i. Tommy Lee Jones' ihærdige irsktalende skurkespil holder ikke helt i mål, men er meget energisk.

  Flot filmhåndværk
  Generelt er filmen fængende og et ganske flot stykke håndværk af actionveteranen Stephen Hopkins.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Thriller, Action, Krimi, 121 min.

  Dansk titel: Blown Away
  Instr: Stephen Hopkins Prod: Pen Densham, Richard Barton Lewis, John Watson Manus: Joe Batteer, John Rice Foto: Peter Levy Klip: Tim Wellburn Mus: Alan Silvestri