Austin Powers in Goldmember (2002)

  Den britiske "superhelt" Austin Powers er atter oppe imod selveste Dr. Evil og mange andre sære eksistenser.


  KOMEDIE-FESTFYRVÆRKERI

  Sammenhængende film:

  Austin Powers: International Man of Mystery (1997)
  Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999)
  Austin Powers in Goldmember (2002)

  Den tredje film med Austin Powers er et sandt festfyrværkeri af bredt punderet, plat humor. Folk, der ikke dur til det dér med at pjatte om sex og alt det latrinære kan godt zappe væk allerede her.

  Finurlig genbrug
  Denne tredje film lider på ingen måde under, at det er den tredje af tre. Mike Myers genbruger en række af Powers-universets karakterer, men det gør dem ikke mindre morsomme - tværtimod!

  Det handler om sex
  Genialiteten ligger i de løsslupne og næsten undtagelsesløst hylemorsomme antydninger i tale og kropssprog. Det handler om sex, grundlæggende kun om sex og ikke andet. Ikke fordi vi ser noget, der har med sex at gøre, men antydningerne skyder brystet frem uafbrudt.

  Født morsom
  Myers kan bare det her. Han er født morsom, og han er så talentfuld, at det kommer til at gøre ondt i lattermusklerne. Hvordan han så effektivt rammer selve plathedens nerve er en gåde, men at formidle det så morsomt kræver mere end bare held.

  Krampelatter
  Bevares, historien er da ikke noget niende vidunder, men igen: Man kan kun grine, til man er ved at græde, og det er knagemig sjældent, at det sker i vore dages mainstream-komedier. Myers’ roller overgår hver især hinanden. Den ene er morsommere end den anden. Men både "Fat Bastard" og den hollandske superskurk "Goldmember" kandiderer.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024