Bangkok Hilton (1989)

  En ung australier havner i sin søgen efter sin biologiske far i et thailandsk fængsel, dømt til døden for noget, hun ikke har gjort.


  DRAMATISK AUSTRALSK MINISERIE

  + PLUS: nerve | hovedrollespil
  -MINUS: billigt udseende | teknisk trist

   

  (Endnu ægte), billedskønne Nicole Kidman prøvede inden sit internationale gennembrud kræfter med forskellige australske projekter, herunder miniserien "Bangkok Hilton".

  Billigt look
  Og der er ingen tvivl om Kidmans talent, selvom hun i denne produktion er oppe imod hårde odds: Billigt tv-look og mange halvskidte medskuespillere.

  Målrettet rejse
  Kidman spiller den unge kvinde Katrina Stanton, der efter sin mors død er fast besluttet på at finde sin far, som hun aldrig har mødt. Hun erfarer, at han opholder sig i Thailand, derfor drager hun målrettet af sted. Men faren (Denholm Elliott, i en strålende præstation) tør ikke stå ansigt til ansigt med sin datter, fuld af alkoholiseret skam.

  I thailandsk fængsel
  Da datteren imidlertid havner i et thailandsk fængsel, dømt til døden for en bagatel, som hun ikke er skyldig i, træder faren ind som anonym hjælper. Han er advokat og tager hendes sag, uden at hun ved, hvem han er.

  Elastisk iscenesættelse
  Historien er ganske spændende og holder tilskueren fast til trods for trist fortælleteknik og en noget elastisk instruktion. De to ledende skuespillere er i sig selv hele filmen værd, ikke mindst Denholm Elliott, der leverer en gennemsympatisk præstation.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1989, Australien, Psykologisk drama, Thriller, Fængselsfilm, 156 min.

  Dansk titel: Bangkok Hilton (tvs)
  Instr: Ken Cameron Prod: Terry Hayes, George Miller, Doug Mitchell Manus: Terry Hayes, Ken Cameron, Tony Morphett Foto: Geoff Burton Klip: Marcus D'Arcy, Henry Dangar, Louise Innes, Frans Vandenburg Mus: Graeme Revell