Charade (1963)

  En kvinde vikles ind i et spind af løgne, efter at hendes mand er død, og flere mystiske typer er ude efter en bunke penge.


  SPRUDLENDE KRIMIKOMEDIE

  Her er der god grund til at nyde de mange skønne skuespillere i Stanley Donens karakteristisk letløbende 60'er-krimikomedie.
   

  Får sin sag for

  Audrey Hepburns Regina Lampert får sin sag for, efter at hun er blevet enke: Nu står en hel række bagmænd, heriblandt hr. Bartholomew (Walther Matthau), der påstår, at han er fra CIA, på spring for at indkræve en pengesum, som de mener at have til gode.

   

  Moralsk opbakning

  Lykkeligvis er Regina Lampert ikke lillepigenaiv, som ansigtet ellers umiddelbart udstråler. Hun får moralsk opbakning fra en herre, som hun stoler på, Peter Joshua (Cary Grant). Men kan hun nu også stole på ham?

  Manuskript med tyngde
  Der er glædeligt meget mere tyngde i manuskriptet end mange af nyere tids genrekolleger har at byde på. Historien er frisk og opfindsom og giver skuespillerne rig lejlighed til at udfolde sig ud over bare den helt almindeligt kedsommelige standard.

   

  Ambitiøs fortællestil

  Fortællestilen og billedsproget er ambitiøst og udgør i sig selv en lille filmisk rejse. Stanley Donen er interesseret i andet og mere end bare at formidle rendyrket kriminalspænding og komik. Det gør "Charade" til en lille kunstfilm indenfor sin genre, en oplevelse, man bør unde sig selv i oceanet af ligegyldige krimikomedier.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1963, USA, Komedie, Romantik, 113 min.

  Dansk titel: Charade
  Instr: Stanley Donen Prod: Stanley Donen Manus: Peter Stone Foto: Charles Lang Klip: Jim Clark Mus: Henry Mancini
  Priser
  • AAN - Bedste sang ('Charade')
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Hepburn)
  • GG-N - Bedste skuespiller (Grant)