Humørkort-stativ-sælgerens søn (2002)

  En yderst genert mand fatter interesse for en dyrlæge. Men han trækkes med en kæreste, der kun tænker på at blive gravid.


  FOLKEKOMEDIEN GENOPLIVET

  Instruktør Peter Bay er på banen igen med rigtig klassisk dansk komediekrukkeri. Det var Bay, der med en vis humor portrætterede danske hippier i "Fede Tider".
   

  Lalleglad titel alene

  Denne komedie med den lalleglade lange titel bevæger sig meget langt ud på overdrevet med lettere kejtet overspil, hvinende primitive dialoger og generel sprællemandsmentalitet.
   

  Genert & forelsket

  Thomas Bo Larsen spiller den generte og forelskede Rasmus, der står i et større dilemma, da han gerne vil i kontakt med den søde dyrlæge Emilie (Støvelbæk), men holdes i kort snor af den strikse Bolette (Joof).
   

  I økonomiske problemer

  Samtidig plages Rasmus af en særdeles kæk og selvfed chef (Zandén) på et lille forlag med økonomiske problemer. Næste projekt bliver en bearbejdelse af en tysk sexguide.. Den ene kommer i vejen for den anden, problemerne vokser målrettet mod en forventelig happy ending.

  Ikke kønt
  Det er ikke kønt, når skønne skuespillere er forsøgt proppet ind i tyndt skrevne roller (Jesper Klein, Birthe Neumann og Niels Olsen er alle på herrens mark).
   

  Fægter forgæves

  Anette Støvelbæk fægter forgæves, mens Thomas Bo Larsen får det bedste ud af sin fine lille rolle. Helle Joof overspiller, så det runger, men det er lige før det bliver så overdrevet, at det er morsomt.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, Danmark, Komedie, 90 min.

  Dansk titel: Humørkortstativsælgerens søn
  Instr: Peter Bay Prod: Niels Bald, Frank Hübner Manus: Peter Bay, Mads Brenøe, Dunja Gry Jensen Foto: Kim Høgh Klip: Janus Billeskov Jansen, Henrik Thiesen Mus: Nils Lassen
  Priser
  • RB-N - Bedste birolleskuespillerinde (Joof)