Zafir (2003)

  En pige med hesteblod i årerne har en drøm om at ride på den flotte Zafir. Hun får hjælp af en flygtningepige.


  VAG DANSK FAMILIEFILM

  Familier kan nok overkomme en time og et kvarter i selskab med den flotte hest Zafir og dens menneskelige venner. Der er en nogenlunde pæn portion dramatik i historien til at overbevise let modtagelige børn og barnlige sjæle.

  En vag affære
  Vi, der ikke kan lade være med at vurdere film på flere niveauer, må med skam konstatere, at "Zafir" er en noget vag affære, der ikke er tilfredsstillende hverken i historie eller teknik. Der går alt for meget koncentration med at få bare nogenlunde acceptable præstationer ud af de ledende børneskuespillere.
   

  Vild med heste

  Rose Marie Hermannsen spiller pigen Anna, der er vild med heste og har en drøm om at komme til at ride den flotte, men også lidt farlige Zafir til en snarlig konkurrence. Hun får hjælp fra uventet kant, da en pige fra en nærliggende flygtningeinstitution viser sig at have glimrende tag på heste, og samtidig får Anna sig her en ny veninde.

  Komiske stereotyper
  De voksne skuespillere bliver lettere komiske stereotyper. Børnene er uheldigvis ikke sprudlende dygtige, og det er et kiks, der giver genlyd, at danske Katrine Schnoor skal tale "indvandrer-dansk". Det fungerer desværre slet ikke, særligt ikke, fordi det er så centralt et handlingselement.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, Danmark, Drama, Børn på film, Coming of Age, Dyr på film, 75 min.

  Dansk titel: Zafir
  Instr: Malene Vilstrup Prod: Sarita Christensen, Mette Nelund Manus: Hans Hansen, Malene Vilstrup Foto: Lars Beyer Klip: Miriam Nørgaard Mus: Hans-Erik Philip