Who Killed Harry Field? (1991)

  En lokal billedkunstner findes myrdet, og Morse og Lewis må bag lærredet for at finde motiver. Samtidig ønsker Lewis forfremmelse.


  MOTIVER BAG KUNSTNERMORDET

  Ínspector Morse, sæson 5:

  Second Time Around (1991)

  Fat Chance (1991)

  Who Killed Harry Field? (1991)

  Greeks Bearing Gifts (1991)

  Promised Land (1991)

   

  Den lokale billedkunstner Harry Field findes myrdet i Oxford, og Morse og Lewis må i detaljer i malerens motiver på lærredet for at finde motiverne til at myrde ham.
   

  Middelmådig kunstner

  Field afbildede ofte samme kvinde og kopierede kendte malere med middelmådigt resultat, men efterforskningen synes ikke at give resultat, indtil de graver dybere ind i kunstens hemmelige gange.
   

  Stemningsmættet episode

  Pænt stemningsmættet episode, der i seriens klassisk afdæmpede og behagelige stil bygger videre på de faste karakterer og deres indbyrdes relationer.

  Lewis vil forfremmes
  Det bliver episodens mest interessante indslag, at Lewis må gå til chefen Morse for at nævne, at han vil søge om forfremmelse. Dette vil muligvis afstedkomme, at Lewis skal over i en anden afdeling af politiet, og at Morse dermed mister ham som makker.

  Morse viser omsorg
  Ud over at Morse som noget meget sjældent griner i denne episode, oplever vi også, at han viser en smule omsorg, da nyheden om Lewis’ planer bliver offentlige.
   

  Falder ikke naturligt

  Efter af sin boss at være blevet gjort opmærksom på, at han tager grimt til Lewis, griber Morse fat i kraven på sig selv og roser gennem resten af episoden Lewis, på grænsen til det overdrevne, for det er som bekendt slet ikke noget, der falder den erfarne opdager naturligt.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1991, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

  Dansk titel: Hvem dræbte Harry Field?
  Instr: Colin Gregg Manus: Geoffrey Case Baseret på: karakterer af Colin Dexter Foto: Paul Wheeler Klip: Robert C. Dearberg Mus: Barrington Pheloung