One Day (2007)

  Stemmerne fra henholdsvis en afrikansk prostitueret i Danmark og hendes kunder kædes sammen til et stemningsbillede.


  ANSIGTSLØS PROSTITUTION

  Man forstår glimrende instruktør Ditte Haarløv Johnsons intentioner om at skabe en dokumentarfilm helt og holdent baseret på antydningens kunst, i anonymitetens billede og visuelt begrænset til beskæringer og skævhed.
   

  En dag i en prostituerets liv

  "One Day" er historien om en afrikansk prostitueret kvinde, der er bosat i Danmark og tilbyder sex via annoncer i Ekstrabladet. Filmen beskriver en dag i denne kvindes liv: Hendes telefonsamtaler med datteren - og med kunderne. Læbestiften smøres på, cigaretterne ryges med omhu.

  Anonymt omdrejningspunkt
  Det er som beskrevet en detaljens film, men altså også kun en detaljens film, idet anonymiteten er omdrejningspunktet, og stemninger og sære deformiteter i ultranærbilleder den visuelle drivkraft.
   

  Lykkes pænt

  Stemningsbilledet lykkes pænt for Haarløv Johnsen, når hun dvæler ved det enkle og fanger et øjebliks fortryllelse, som fx da røde dioder blinker og spejler sig i den kvindelige prostitueredes øjne, mens hun står og kigger drømmende ud over storbynatten.

  Intimiteten drukner
  Generelt oplever man, at det intime og nærværende drukner i den dominerende anonymitet. Man kan sige, at man både kommer tæt på personen - i kraft af de ultra nære billeder, og ikke kommer ind på livet af hende, fordi fortællestilen ikke tillader et mere overordnet blik på hendes person og det miljø, hun færdes i (i dette tilfælde inden for hendes egne fire vægge).  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2007, Danmark, Dokumentar, 37 min.

  Dansk titel: One Day
  Instr: Ditte Haarløv Johnson Foto: Minka Jakerson Klip: Jeppe Maagaard Bødskov Mus: Mark Solborg, Ismaël Lô
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation