Kollegiet (2007)

  En frisk ung pige er ny beboer på et kollegium. Men hun bliver brutalt mobbet af de andre beboere - og så spøger det på gangene!


  SPRADEBASSE-GYSER

  En lille frisk gyser fra spillefilmsdebuterende Martin Barnewitz. Med sine primære kvaliteter plantet på effektsiden, men også med en vis narrativ originalitet, er "Kollegiet" et pænt bud på opnået gåsehud.

  Skræmt fra vid og sans
  En ung pige flytter ind på et københavnsk kollegium. De andre beboere viser sig snart at være ondskabsfulde, og de skræmmer pigen fra vid og sans. Imidlertid er der langt mere hårrejsende rædsel i gangene: et genfærd huserer og dukker op overalt, hvor der er et spejl - og spreder død og ødelæggelse.

  Beregnende unge
  Akkurat acceptabelt skuespil sørger for, at de aparte personer ’giver mening’ i det skæve galleri af beregnende unge.

  Flotte effekter
  Uden den klamme location (et nedrivingsklart plejehjem) og det dygtige arbejde med visuelle effekter havde filmen dog næppe været andet end en flad pruttepude. Det alt andet end smilende genfærd er i den fint opsatte gyserstemning temmelig skræmmende, og det er i denne opnåede gåsehud, at filmen vinder stjerner.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, Danmark, Gyser, 90 min.

  Dansk titel: Kollegiet
  Instr: Martin Barnewitz Prod: Thomas Heinesen Manus: Jannik Tai Mosholt Foto: Mikael Valentin Klip: Banjamin Binderup Mus: Tobias Hylander, Oivind Weingaarde
  Priser
  • RB-N - Bedste special effects/lys