Cobra (1986)

  En hårdkogt og tændstikstyggende politimand er på jagt efter tre samarbejdende seriemordere.


  DEN SEJE KITSCH

  + PLUS: kompromisløs maskulinitet | action | charme
  -MINUS: ultratyndt plot | spil på det jævne

   

  En solid indsprøjtning maskulin selvjustits - komplet med rygende pistoler og blondine-kvindelige kurver: "Cobra" leverer varen: Banalt-ekstremt, sort-hvidt verdenssyn, som det er vanskeligt ikke at beundre for den kompromiløse underholdningsværdi.

  Psykopaterne skal nakkes
  Sylvester Stallone spiller politimanden med tilnavnet "Cobra". Hans metoder går noget ud over politiets normale regler, men han er effektiv og vil med egne ord skide loven et stykke. Psykopaterne skal nakkes - og det bliver de også.
   

  Tændstikstyggende charmør

  I jagten på tre samarbejdende massemordere træffer Cobra en ung blondine, der har været meget tæt på at ende som endnu et offer. I stedet bliver hun nu offer for Cobras tændstikstyggende charme, mens jagten går for fuld udblæsning.

  Oceaner af stereotyper
  Fede 80'er-hits, saftige biljagter, oceaner af stereotyper og en ekstremt farvelagt fotografering er alle ingredienser i den seje kitsch, som "Cobra" må siges at være. Slibrigt kalkuleret underholdning, intet andet, men som sådan, og i en historisk kontekst, også charmerende.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1986, USA, Action, Krimi, Thriller, Biler på film, Seriemordere, 87 min.

  Dansk titel: Cobra - lovens lange arm
  Instr: George Pan Cosmatos Prod: Yoram Globus, Menahem Golan Manus: Sylvester Stallone Baseret på: romanen "Fair Game" af Paula Gosling Foto: Ric Waite Klip: James Symons, Don Zimmerman Mus: Sylvester Levay