Salt (2010)

  En kvindelig CIA-agent med et avanceret dobbeltliv er slet ikke til at stoppe, da hun først går i selvsving i et hæsblæsende sololøb.


  BRODNE KAR

  Typisk opskruet amerikansk actionfilm, der leverer underholdningsvaren, men til gengæld serverer klichéerne som skidt fra en for tidligt født spædekalv.

  Øjne og våben i nakken
  Effektive håndkantslag, spektakulært svungne karateben, øjne og våben i nakken. Vores kvindelige (anti)heltinde kan det hele. Navnet er Evelyn Salt. Eller i hvert fald - det er hun kendt som. Men er hun i virkeligheden, hvem hun udgiver sig for?
   

  En mulig dobbeltagent

  Da en formodet russisk spion træder ind i CIAs lokaler, bliver det pludselig klart, at Salt kan være dobbeltagent med planer om at likvidere den russiske præsident. Evelyn selv tager flugten; til lands, til vands og i luften. Og hun er bestemt ikke nem at få bragt til standsning igen.

  Kompromisløs fortællestil
  I den kompromisløse fortællestil er vi næsten konstant under ekstremiteternes tæppebombardent. Pumpende musik, fremherskende lydeffekter og svulstig kameraføring: Ingen tvivl om, at dette er en produktion skabt primært for at imponere, snarere end forme stof til eftertanke.

  Ekstravagant usandsynligt
  Som sådan fungerer "Salt" upåklageligt. Man er herligt underholdt i det ekstravagant usandsynlige univers, hvor tid og sted for en stund glemmes.

  Brodne kar
  Det bliver dog gradvist mere anstrengende, efterhånden som dobbeltagents-tematikken tager over, og det ene brodne kar så at sige lapper over det andet, så det russisk-amerikanske højspændingsnet ingen ende vil tage. Tåleligt spillet og professionelt indrammet efterlader "Salt" et indtryk af effektivitet uden bund.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, USA, Action, Krimi, 100 min.

  Dansk titel: Salt
  Instr: Phillip Noyce Prod: Lorenzo di Bonaventura, Sunil Perkash Manus: Kurt Wimmer Foto: Robert Elswit Klip: Stuart Baird, John Gilroy Mus: James Newton Howard
  Priser
  • AAN - Bedste lydmix