The Vagabond (1916)

  En vagabond med en violin bliver tilfældig redningsmand for en mishandlet kvinde, og sød musik opstår.


  CHARME-CHAPLIN

  Fascinerende stemningsfuld Chaplin-kortfilm, der runder alt fra den søde falde-på-halen-komik til hårdtslående alvor på ganske få minutter. Vi er endnu i den helt spæde Chaplin-karriere, hvor vagabond-figuren blev grundlagt, og man forstår til fulde den succes, den forhutlede mand fik i samtiden.

  Behændige Chaplin
  "The Vagabond" viser Chaplins evner med en violin, med hvilken han forsøger at tjene en skilling. I filmens start er det ved at ende grueligt galt, da han kommer op at toppes med et helt hornorkester på en beværtning, men Chaplin slipper alligevel behændigt væk.

   

  På landevejen
  Atter ude på landevejen stopper han ved en kvinde, der græder ned i en stor vaskebalje. Hvad Chaplin ikke ved, er, at hun er tilfangetaget og mishandlet af en væmmelig heks og hendes muskuløse håndlanger. Da alvoren går op for den lille vagabond, skruer han op for sine berømte tricks, og kærligheden kan blomstre frit mellem ham og den befriede kvinde.

  Veltimet underholdning
  Unikke og opslugende location-optagelser kombineret med hårdt optrukket karikatur-skuespil udgør en både historisk og veltimet underholdning. De finurligt sminkede personer er helt vidunderlige; særligt den krumbøjede heks og hendes håndlanger er lige i øjet.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1916, USA, Drama, Romantik, 34 min.

  Dansk titel: Vagabonden
  Instr: Charles Chaplin Prod: Charles Chaplin, Henry P. Caulfield Manus: Vincent Bryan, Charles Chaplin, Maverick Terrell Foto: W.C. Foster, R.H. Totheroh, Frank D. Williams Klip: Charles Chaplin Mus: Yati Durant
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation