Fire with Fire (2012)

  En brandmand bevidner og overlever en nynazists drab på en kioskejer. Men politiets vidnebeskyttelse er intet værd, skal det vise sig.


  ILD I RØVEN

  Denne direkte-til-video-produktion kan noget. Den er ikke det rene bras, selvom der er tale om en tætmasket klichésweater med rib. En lækker brandmand har lige reddet endnu et kuld nærved indebrændte amerikanere, da han lige skal omkring kiosken på vejen hjem.

   

  Klam højreekstremist
  Men ind ad døren træder alle tiders klamme højreekstremist, der ikke tøver med at nakke både kioskejeren og hans søn. Det lykkes med nød og næppe brandmanden at slippe helskindet væk, men han er i stor fare for at blive likvideret af nynazisten og hans håndlangere. Det skal endog vise sig, at politiets vidnebeskyttelse ikke er noget værd, så brandmanden må tage sagen i egen hånd.

  Dumsmarte biroller
  En lang række dumsmarte biroller og heraf følgende lattervækkende replikker er kun med til at højne underholdningsværdien. Fx belærer en sort forbryder vores kære brandmand om, at han ikke skal holde sig tilbage for at købe en stor gun i stedet for dén, han kender. For som den stramhueklædte forbryder fortæller, så lærte han sig at dyrke sex på en stor, fed kælling med udstående tænder og patterne hængende helt nede ved jorden.. But I upgraded, man!.

  Kød på kniven
  I de mere bærende roller er der dog mere kød på kniven. Selvom ingen af "de gode" rigtig får stof til at brænde igennem, finder man i Vincent D’Onofrios portræt af superskurken David Hagan en lækkerbisken, der kan bære filmen et langt stykke.

  Kirurgisk præcision
  Med en rolig og klamsvedigt ækel kirurgisk præcision gennemborer D’Onofrio enhver scene som med en laserstråle. Actionscenerne er generelt af højt niveau men alligevel naturligt præget af det slibrigt forudsigelige plot, hvor det uundgåelige alt eller intet-klimaks hele tiden er den eneste dramatiske gulerod.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2012, USA, Action, Krimi, 97 min.

  Dansk titel: Fire with Fire
  Instr: David Barrett Prod: 50 Cent, Andrew Deane, Randall Emmett, George Furla, Richard Jackson, Matthew Rhodes Manus: Tom O´Connor Foto: Christopher Probst Klip: Paul Harb Mus: Trevor Morris