The Cure (1995)

  En 11-årig, aids-syg dreng oplever i sin sidste tid et glødende venskab med nabodrengen.


  ET SØDT VENSKAB

  + PLUS: venskabsscener | flot børnespil
  -MINUS: sødladen | meget amerikansk

   

  Sødt - men også ualmindeligt sødladent - amerikansk drama om venskab, sygdom og den gode vilje: "The Cure" har gyldne øjeblikke i en forudsigeligt sukret indpakning.
   

  En længere rejse

  11-årige Dexter har aids og bor alene i en villa med sin kærlige mor. Nabodrengen Erik bor også alene med sin mor - men hun er modsat Dexters mor alt andet end kærlig. De to drenge indleder nu et venskab, hvor Erik bliver fast besluttet på at finde en helbredelsesmetode til sin nye ven. Og i barnlig naivitet begiver de sig ud på en længere rejse, efter at have læst en artikel i et sladderblad.

  Rørende samspil
  "The Cure" er oprigtigt medrivende og rørende i spillet mellem Brad Renfro og Joseph Mazzello. De to drenge lever sig ind i det fatale drama på liv og død med en ægthedens gnist.

  Dikterende musik
  Men i hele filmens tilgang til sygdommen og den lurende død hersker en lovligt klæbrig amerikansk stemning, der konstant underbygges af Dave Grusins dikterende filmmusik.

  Livsbekræftende
  Som helhed betragtet er filmen dog midt i sit triste tema en livsbekræftende affære, der brænder stærkt igennem med sit oprigtige venskabstema, der afføder en række smukke scener.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1995, USA, Drama, Coming of Age, Teenagere, Børn på film, 97 min.

  Dansk titel: The Cure
  Instr: Peter Horton Prod: Mark Burg, Eric Eisner Manus: Robert Kuhn Foto: Andrew Dintenfass Klip: Anthony Sherin Mus: Dave Grusin