Unknown (2011)

  En amerikaner havner i en trafikulykke i Berlin. Da han vågner, vil ingen kendes ved ham, ikke engang hans kone. Hvem narrer hvem?


  KLASSISK KONSPIRATION

  Man kan vælge at se dette actiondrama alene fordi, det er indspillet i Berlin. Det er muligvis også det mest interessante, der er at sige om filmen - i hvert fald gør Tysklands hovedstad filmoplevelsen en anelse eksotisk.

  Fortærsket
  For plottet er mildt sagt fortærsket, og indpakningen tilsvarende forudsigelig. Det former en film fuldstændig på den forudbestemte skabelons præmisser. Amerikaneren Dr. Martin Harris er netop ankommet til Berlin med sin kone, da han havner i en alvorlig trafikulykke. Da han vågner op efter en koma, kan han ikke huske ret meget. Da han endelig møder sin kone igen, lader det til, at hun aldrig har set ham før. Hvad er der los?

  Kække indspark
  Meget af filmen går med kække indspark i det konspirationsteoretisk fortættede univers, men det bliver aldrig rigtig skarpt. Der er fine små præstationer i tyske biroller fra både Bruno Ganz og Sebastian Koch, men disse drukner ligesom filmen som helhed i den svulstige formidling.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, USA, Action, Thriller, Mystik, 113 min.

  Dansk titel: Unknown
  Instr: Jaume Collet-Serra Prod: Leonard Goldberg, Andrew Rona, Joel Silver Manus: Oliver Butcher, Stephen Cornwell Baseret på: roman af Didier Van Cauwelaert Foto: Flavio Labiano Klip: Tim Alverson Mus: John Ottman, Alexander Rudd