Ride with the Devil (1999)

    To kamplystne, patriotiske venner melder sig under Den Amerikanske Borgerkrig til Bushwhacker-gruppen.


    SNAKKESALIGE VENNER I KRIG

    Forrygende flot produceret, men tilsvarende fesen filmoplevelse af altid epik-leveringsduelige Ang Lee. Der er dømt borgerkrigsslag, så de lange mandelokker blafrer... men det, de er allergladest for, er at snakke!

     

    Svulmende...

    Så det er reelt, hvad der fylder mest i den svulmende "Ride with the Devil": Snakkescener. Sådan opleves det i hvert fald, og hermed kommer en god bid over to timers spilletid til at føles som en evighed.

     

    Der må gås på kompromis

    Bedstevennerne Jake Roedel og Jack Bull Chiles er ikke blege for at melde sig til Bushwhackers-gruppen, da Den Amerikanske Borgerkrig hærger. Hér får de tilfredsstillet krigsliderligheden, men må også gå på kompromis med bl.a. kærligheden, når sværd skal svinges og geværer lades og affyres.

     

    Flotte rammer

    Som nævnt alt sammen sat i flotte og historisk troværdige rammer. Og når krigen blusser, bør der være fængende materiale for selv den mest søndagstrætte sofatilskuer. Om ikke andet kan den svulstige og allestedsnærværende underlægningsmusik agere vækkeur.

     

    Fladt leveret

    Det ændrer ikke ved, at eksekveringen af selve det dramatiske og interpersonelle er fladt leveret. Hvilket afføder glatte og unuancerede præstationer fra snart sagt alle i det digre persongalleri.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024