Exhibit A (2007)

    Alt er ikke, som det syner for en tilsyneladende velfungerende kernefamilie. Mareridtet udfolder sig gennem datterens videokamera.


    HÅNDHOLDT FAMILIEMARERIDT

    Det lader vente på sig med de rigtig sprøde gys, og tålmodighed er helt nødvendig i mødet med denne found footage-gyser om kernefamilien King, der slet ikke er så lykkelige, som overfladen syner af.

     

    Grimt grynet

    Hele vanviddet er oplevet gennem teenagedatteren Judiths yderst håndholdt hoppende og grimt grynede videokamera. Således skal "Exhibit A" forestille at være fundne hjemmeoptagelser, der afslører familiære ugerninger af meget grum karakter.

     

    Meget går tabt

    I sit forsøg på at trække spændingen så længe som muligt, går ret meget tabt. Filmen rummer ganske enkelt ikke den nødvendige intensitet i den første times tid, og selvom gyset begynder at ulme, indtræder det for sent.

     

    Ingen gyserudløsning

    Der er såmænd ætsende uhygge nok i de afsløringer, som Kings optagelser efterhånden afslører, men forventningens glæde hen imod et råt for udsødet og betændt (familie)gys udløses ikke nok.

     

    Lydmæssigt diminutivt

    Tåles det evigt rystende og dirrende visuelle (og lydmæssigt diminutive) tekniske setup, viser "Exhibit A" hen ad vejen, at den kan være en ganske habil gyser.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, Krimi, Drama, Gyser, Teenagere, 85 min.

    Dansk titel: Exhibit A
    Instr: Dom Rotheroe Prod: Darren Bender Manus: Dom Rotheroe Foto: Rob Hardy Klip: David Charap
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation