Malignant (2021)

  Da en ung kvinde begynder at se bestialske mord for sig, aner hun endnu ikke, at disse rent faktisk finder sted i virkeligheden.


  INGEN KÆRE MORD

  Udtalt overfortalt og tiltsvarende frastødende gys: "Malignant" tværer alle sine betændte twists and turns ind i godt brugt motorolie og ruller dem i skidne burhønefjer. Med andre ord kender mainstream-instruktør James Wan slet ikke nogen besøgelsestid, når historien om Annabelle Wallis' hårdt prøvede Madison Mitchell skal serveres.

   

  Ved at gå op i limningen

  Madison oplever i stigende grad, hvad hun til at begynde med tror er visioner om bestialske mord, og hun er tæt på at gå op i limningen. Det bliver dog på ingen måde bedre, da hun begynder at erfare, at mordene rent faktisk finder sted, og at hun på mange måder befinder sig i epicentret af den mystisk "afbrændte" morders løbebane.

   

  Intet bider

  Intet i fortællingen bider, men rent teknisk byder "Malignant" ind imellem op til en enkelt opfindsom dans eller to med gysergenrens krogede muligheder. Bedst når Madisons kvaler filmes oppefra, og husets lofter er nedbrudt. Men hele vejen igennem de 111 minutter følger en bestialsk larmende og alt for overstyret underlægningsmusik, der kun meget sjældent slipper sit kvælertag om fortællingen.

   

  Ikke et ben til jorden

  Skuespillerne er i grunden sagesløse i dette set up, hvor det er svært at få et ben til jorden. "Malignant" er nærved udelukkende optaget af måden, hele vanviddet rammes ind på, og langt mindre af, i hvilken målestok, det rent faktisk fungerer.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2021, USA, Gyser, Krimi, Mystik, 111 min.

  Dansk titel: Malignant
  Instr: James Wan Prod: Michael Clear, James Wan Manus: Akela Cooper Foto: Michael Burgess Klip: Kirk M. Morri Mus: Joseph Bishara