Bailout: The Age of Greed (2013)

  En sikkerhedsvagt mister hele sin opsparing midt i sit livs største sorg. Da han således har mistet alt, bliver han besat af hævn.


  FRIT FALD

  Bemærkelsesværdigt stærk film med to ansigter: Først et overraskende hjerteligt portræt af et ungt par i eksistentiel og økonomisk krise. Hun har kræft, og han kæmper mod økonomisk ruin. Herefter en hæsblæsende og proletarisk retfærdigheds/hævn-finale, helt ude af balance med filmens flotte første time.

  To filmoplevelser i én
  Der er således tale om to filmoplevelser i én: Første "del" er en 5-stjerners, afdæmpet og dybt følelsesladet beskrivelse af et ungt pars kamp mod en kræftsygdom og et system af pengespekulanter, der gør det umuligt at koncentrere sig om at blive rask. Anden "del" er en 2-stjerners, forkasteligt plat og unødvendigt fladpandet katarsis gennem tungt bevæbnet hævntørst mod hele bæltet af jakkesætsklædte Wall Street-skurke.

  Tungtvejende del
  Med de 3,5 stjerner i gennemsnit rundes op til 4, fordi den første time alligevel vejer tungest i den samlede filmoplevelse. Her spiller Dominic Purcell og Erin Karpluk med dyb indlevelse i det trængte sygdomsstema, hvor livet netop burde blomstre som mest.

  Uventet scene
  Denne time kulminerer i en uventet scene, bevægende i al sin meningsløshed og flot som kronen på værket i den helt jordnære fortællestil, komplet med næsten ingen underlægningsmusik.

  Fatalistisk finale
  Fortællestilen i "finalen" er anderledes fatalistisk med slow motion-henrettelser og blod ud over nålestribede jakkesæt i flæng! Synd og skam at filmen ikke holdt niveauet fra ende til anden, men man var jo allerede advaret gennem filmens temmelig direkte titel.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024