Ed Gein: The Butcher of Plainfield (2007)

  Da en vicesherif må melde både mor og kæreste savnet, aner han ikke, hvilken bestialsk gerningsmand, han er ved at komme på sporet af.


  SERIEMORDER MED HUDFETISCH

  Ed Gein er navnet på en af det virkelige livs helt grelle seriemordere. I hvert fald når det kommer til hans fetisches og metoder, der bl.a. omfattede en udvidet "leg med hud", der antog fuldstændig aparte dimensioner. Alt dette er vores lille uheldige vicesherif uvidende om i dette video-(mak)værk, der portrætterer en lille flig af Geins uvæsen.

   

  En grådkvalt vicesherif

  Vicesheriffen er ærlig talt noget grådkvalt, da både hans mor og nu også hjertenskær er forsvundet. Langt ude i bushen kommer han dog på sporet af noget suspekt, og sammen med et par politikolleger gør han en stribe opdagelser i Ed Geins hjem, der vil mærke dem for livet.

   

  Absolut ikke prangende

  Det tekniske niveau i denne videoproduktion er absolut ikke prangende. Musikken er udtalt skingert-gyselig. Mange af billederne ligner noget, 4.B kunne have produceret på deres første time i mediefag, og lyden er ind imellem decideret jammerlig. Skuespillet kan heller ikke kaldes prangende, selvom det er karakter-(gyser)skuespilleren Kane Hodder, der giver et bud på Ed Gein.

   

  Full Size kvindehuder

  Til gengæld er der overraskende smæk for skillingen, når det kommer til det rigtig klamme – nærmere bestemt Ed Geins fetisch med at afhude sine ofre og bl.a. iklæde sig deres ansigtshud. For ikke at tale om de full size-kvindehuder, han har hængende i sine stuer, komplet med både "over"- og "underhud".  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2007, USA, Krimi, Gyser, Drama, Biografi, Seriemordere, 90 min.

  Dansk titel: Ed Gein: The Butcher of Plainfield
  Instr: Michael Feifer Prod: Michael Feifer Manus: Michael Feifer Foto: Roberto Schein Klip: Bryan Roberts Mus: Glenn Morrissette