The Ledge (2022)

    En ung kvinde tager flugten opad i bjergene fra fire morderiske mænd og befinder sig snart på en afsats uden mulighed for at flygte.


    LILLE KVINDE, HVAD NU?

    Denne ultrabilligt udseende og jammerligt skrevne thriller har sine forcer i en lille håndfuld smukke totalbilleder af bjerglandskaber og i det trods alt essentielle kamp/flugt-tema, hvor en sagesløs kvinde holdes som gidsel på en bjergafsats, der ikke er større end en IKEA-taburet.

     

    En voldelig og morderisk dagsorden

    To veninder og inkarnerede bjergbestigersker tror, deres lille ferie bliver endnu bedre, da fire gutter stiger ud af en SUV. Men de tager fejl: Det viser sig, at særligt en af gutterne har en helt anden voldelig og tilmed morderisk dagsorden, og snart er den ene af veninderne nødt til at tage flugten opad.

     

    Overhales indenom

    Men hun bliver overhalet indenom af gutterne, så de befinder sig på en platform få meter over hende. Deres krav: Stik os den videooptager, du filmede vores ugerning med, så slipper vi dig løs. Men kvinden ved nok godt, at der også følger et mord med i dén aftale, hvis hun giver efter...

     

    Et billigt look

    Efter de indledende bjergtagende billeder af smukke sommerbjergtoppe begynder det billige look at tage over. Der er fx ingen troværdighed over bjergbestigningens nærbilleder, der emmer af billig papgengivelse. Heller ikke dybde- og afgrundsperspektiverne er i nærheden af virkelighedens sus.

     

    Usselheden i detaljen

    Det var sådan set set fint nok, og hvis manus og spil havde siddet lige i karabinhagen, kunne der såmænd nok også godt have været set gennem fingre med usselheden i detaljen.

     

    Idiotiske dumheder

    Men alene replikkerne skriger mod tinderne i deres idiotiske dumhed – tilmed eksekveret jammerligt af alt andet end sublime skuespillere. Som sneen på toppen er størstedelen af filmen nærved totalkvalt af intetsigende underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, Storbritannien, Thriller, Eventyr, Krimi, Bjerge på film, 86 min.

    Dansk titel: The Ledge
    Instr: Howard J. Ford Prod: Milos Djukelic, Fred Hedman, Kate Hoffman Manus: Tom Boyle Foto: Vladimir Ilic Klip: St. John O'Rorke Mus: Imran Ahmad
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation