The Interrogation of Tony Martin (2018)

    Dramatiseret dokumentar, der følger afhøringen af en landmand, beskyldt for at have dræbt en 16-årig indbrudstyv på sin gård i 1999.


    LANDMAND PÅ PINEBÆNKEN

    Udtalt lokal-britisk interessant, idet sagen fik meget stor bevågenhed, da den pågik i 1999. Men tv-dramatiseringen af selve afhøringen af den mordmistænkte landmand, Tony Martin, fungerer også udenfor Storbritannien grundet den intime iscenesættelse og fint spil af især Steve Pemberton som den hårdt trængte mistænkte.

     

    De indre spændinger

    "The Interrogation of Tony Martin" foregår således næsten udelukkende i politiets afhøringslokale – med andre ord en (ensidig) lokalitet, hvor det er overladt til skuespillerne at formidle de indre spændinger. Autenticiteten er sikret, idet filmen bruger de oprindelige afhøringers ordlyd, men dramatiseringen er alligevel "fri leg" i de etablerede skuespilleres fortolkning af situationen.

     

    Afhøringsstemningen forstyrres

    Ind imellem kommer vi "udenfor" gennem et par establishing shots af en smuk britisk landejendom, der skal gøre det ud for Tony Martins gård. Men nogen levendegørelser af selve den påståede ugerning eller andre perspektiver byder tv-dramatiseringen ikke på. Lidt vel rigeligt meget underlægningsmusik forstyrrer den ellers oprigtige afhøringsstemning.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2018, Storbritannien, Dokumentar, Biografi, Krimi, Drama, Teenagere, 47 min.

    Dansk titel: The Interrogation of Tony Martin
    Instr: David Nath Prod: Kate Cook Manus: David Nath Foto: Michael Timney Klip: Joe Carey Mus: Samuel Sim