The Happy Worker (2022)

    Der er noget galt med arbejdslivet i dag. Der er kommet flere mellemledere, flere møder, flere afbrydelser...


    HYPERAKTIV DOKUMENTAR

    Lidt paradoksalt fremstår denne oplysende dokumentar om udbrændthed og mødekultur på arbejdspladser en lille smule som... et overlangt møde på en arbejdsplads. Og det er til trods for, at stilen i John Websters finskproducerede film er både kæk og flashy, fyldt med smarte tekster i billedet, ”sjove” medvirkende og masser af grafik-blikfang.

     

    Graver lidt i tesen

    ”The Happy Worker” graver lidt i tesen om, at der er noget galt med arbejdslivet i dag. Der er kommet flere mellemledere, flere møder, flere afbrydelser, flere omorganiseringer, flere udbrændte medarbejdere og flere astronomiske lederlønninger, mens produktiviteten i bedste fald er stagneret. Dokumentaren er både et forsøg på at forklare, hvordan og hvorfor dette sker, og en skildring af de menneskelige omkostninger ved dette system.

     

    Ikke megen oplysning

    Blandt dem, der skal forsøge at føre os ind i nutidens hverdag på arbejdsmarkedet i kontormiljøer er antropolog og forfatter til bogen "Bullshit Jobs", David Graeber. Men faktum er desværre, at man ikke føler sig svært meget mere oplyst efter halvanden times sansebombardement i lys, lyd og musik.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, Finland, Dokumentar, 82 min.

    Dansk titel: The Happy Worker
    Instr: John Webster Prod: Marko Talli Manus: Eveliina Kantola, John Webster Foto: Sun Ryung Kim, Jarkko T. Laine Klip: Kimmo Taavila, John Webster Mus: Olav Øyehaug
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CPH - NORDIC:DOX Award-nominering