Flashpoint (1984)

  To grænsevagter finder $800.000 begravet i ørkenen. De beholder pengene, men snart er FBI på sagen.


  ØRKENSTØVET ACTION

  Flot, fræk og i glimt finurlig ørkenaction, som den udspiller sig for de to grænsevagter Bobby og Ernie. De drøner omkring på grænsen mellem USA og Mexico i deres åbne Jeeps, da de pludselig støder på en 20 år gammel skat, der har arbejdet sig op til overfladen.

   

  En skat i ørkenen

  Det drejer sig nærmere bestemt om $800.000 i en metalkasse, tæt på en forulykket Jeep og et temmelig indtørret lig. Efter en kort konference på åstedet beslutter de to vagter og venner sig for at beholde pengene. Der er vel ingen, der aner noget om denne 20 år gamle sag?

   

  Ugler i ørkenen

  Men snart er der alligevel ugler i ørkenen: FBI rører på sig, og Kurtwood Smiths sleske agent Carson er på banen. Det lader dog til, at der stikker noget helt andet under hele affæren, for snart må Bobby og Ernie erfare, at deres liv er i fare.

   

  Flot indfanget bagtæppe

  Med et både smukt og flot indfanget bagtæppe i form af støvede ørkenlandskaber og rå bjerge mod blå himmel, er scenen sat til en lidt uortodoks amerikansk actionthriller. Der er timing og omtanke i de mange vilde Jeep-køreture ad meget ujævne veje, og så får vi også en enkelt ret så ekstrem sekvens med et lille fly på overarbejde.

   

  Fræk og velskrevet

  Dialogen er fræk og velskrevet og tilsvarende spot on eksekveret, og Kris Kristofferson og Treat Williams udgør et sæt troværdigt forundrede grænsevagter. Alt i alt en forfriskende genrefilm med en interessant (om end overanvendt) anderledes underlægning af Tangerine Dream.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1984, USA, Action, Krimi, Drama, Bjerge på film, Biler på film, Fly på film, 93 min.

  Dansk titel: Den anden mand
  Instr: William Tannen Prod: Skip Short Manus: Dennis Shryack, Michael Butler Baseret på: bog af George LaFountaine Foto: Peter Moss Klip: David Garfield Mus: Tangerine Dream