Cops and Robbersons (1994)

  Da to betjente flytter ind hos familien Robberson for at overvåge en mistænkt kriminel nabo, aner de ikke, hvad de går ind til.


  KOMISK TÆFT OG TIMING

  Når Chevy Chase er i sit es – og det er han hér – er der ikke meget, der kan stoppe ham. End ikke en på papiret under gennemsnittet-komedie som "Cops and Robbersons", hvor Chase folder hele mimik-paletten ud.

   

  Gennemsnitlig – all over

  Chase er hr. Robberson, en gennemsnitlig familiefar i et gennemsnitligt gråt-i-gråt-boligkvarter med et gennemsnitligt arbejde, hvor alle går i ens grå jakkesæt. Alt er i virkeligheden "som det skal være", men så en dag banker to politibetjente på døren.

   

  En vanskelig politiopgave

  De insisterer på at bo hos familien Robberson, for naboen er nemlig under mistanke for noget kriminelt, og han skal overvåges. Hvad betjentene ikke ved, er, at hr. Robberson har en uforløst politiopdager gemt i sig, samtidig med at hans familie heller ikke just holder snuderne tilbage.

   

  Komisk tæft og timing

  Som nævnt ikke nogen stor og spidsfindig ramme, men alligevel er "Cops and Robberson" alt for underkendt, både som komedie generelt, men også i Chevy Chases filmografi. Filmen er præget af en komisk tæft og timing, der i de bedste scener får lattermusklerne på overarbejde.

   

  Uforligneligt samspil

  Det er særligt i samspillet mellem de meget veloplagte – og tilsvarende forskellige – Chase og gode gamle Jack Pallance, at komikken (og dialogen) ind imellem slår gnister. Infantil overentusiasme møder gnavpot i pensionsalderen, men de to er nødt til at samarbejde hen ad vejen.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Komedie, Krimi, Thriller, Børn på film, Teenagere, 93 min.

  Dansk titel: Cops and Robbersons
  Instr: Michael Ritchie Prod: Ronald L. Schwary, Nancy Graham Tanen, Ned Tanen Manus: Bernie Somers Foto: Gerry Fisher Klip: Stephen A. Rotter; William S. Scharf Mus: William Ross