Black Mountain Side (2014)

  Et arkæologisk fund langt ude i den canadiske vinter-ødemark viser sig at være endog særdeles livstruende.


  BLODSPOR I SNEEN

  +  PLUS: ingen musik | æggende udkants-gys

  -MINUS: indendørs-scenografi | outreret udvikling

   

  Glimtvis æggende udkants-canadisk bjerg-dramatik, der især i sin beskrivelse af livet meget langt fra civilisationen rammer noget rigtigt. "Black Mountain Side" har potentialet til at brænde igennem, men instruktør og manusforfatter Nick Szostakiwskyj kender ikke helt sin besøgelsestid.

   

  Hvad gemmer sig under sneen?

  En gruppe (dumt og overfladisk beskrevne) forskere og assistenter af forskellig observans er udstationeret i små bjælkehytter i den isnende kolde canadiske vinter. Mission: At finde ud af, hvad det er for et arkæologisk fund, der gemmer sig under jorden og ikke mindst sneen.

   

  Mere mellem himmel og jord

  Men da først de begynder at grave lidt i sagerne, viser det sig, at der er langt mere mellem himmel og jord, end de nogensinde kunne have drømt i deres værste mareridt, og dét kommer til at koste dem dyrt.

   

  Faretruende uvished

  Filmen vinder bjergterræn på det totale fravær af underlægningsmusik og på en lækker indfangelse af de sneklædte landskaber. Hér er mystikken og den faretruende uvished spot on.

   

  Ud over kanten

  Langt mere billige og tilsvarende utroværdige er indendørsoptagelserne, der emmer af andenrangs-scenografi – i hvert fald bliver det her tydeligt, at vi er i et studie. Læg hertil den tiltagende outrerede (gyser)udvikling, der desværre kører filmoplevelsen pænt meget ud over kanten.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2014, Canada, Mystik, Gyser, Drama, Bjerge på film, 99 min.

  Dansk titel: Black Mountain Side
  Instr: Nick Szostakiwskyj Prod: Nick Szostakiwskyj, Cameron Tremblay Manus: Nick Szostakiwskyj Foto: Cameron Tremblay Klip: Matthew J. Barrett
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation