So Little Time (1952)

    En højtstående nazist gør krav på store dele af et belgisk gods. For den unge kvinde på godset er det kærlighed ved første blik.


    GLANSBILLEDE-MELODRAMA

    Tematisk beslægtede film:

    Le silence de la mer (1949)

    So Little Time (1952)

     

    At kærlighed – potentielt – ikke kender hverken grænser, politisk ståsted eller krigens barrierer får vi et rørstrømsk eksempel på i dette britiske efterkrigs-melodrama. "So Little Time" bringer kærlighed på banen mellem en ung belgisk kvinde og en nazistisk oberst.

     

    Bundet sammen af musikken

    Hvad der for alvor binder dem sammen er musikken: Begge spiller klaver, og dét er noget, der kan sætte hjerter i brand. Men det er noget betændt stads at forelske sig i "den anden side"... sådan en kærlighed er vist så godt som dødsdømt på forhånd.

     

    Stillestående fortælling

    King Solomon's Mines (1950)-instruktør Compton Bennett bringer via sin fotograf Oswald Morris lys og bevægelse i en lækker sort/hvid æstetik, og det er nødvendigt for at levendegøre en temmelig stillestående fortælling, der for størstedelens vedkommende er filmet indedørs i det belgiske gods.

     

    Tørt melodramatisk

    Rørende, endsige medrivende bliver "So Little Time", der på dansk fik titlen "Kun så kort en tid", aldrig. Kun i korte glimt er der farve og indlevelse i både spil og afvikling. Manuskriptet er tørt melodramatisk, romancen utroværdig, og fascinationskraften udebliver. Bennetts film har ikke så lidt til fælles med Jean-Pierre Melvilles stilrene spillefilmsebut Le silence de la mer (1949).



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1952, Storbritannien, Romantik, Krigsdrama, Drama, Musik, 88 min.

    Dansk titel: Kun så kort en tid
    Instr: Compton Bennett Manus: John Creswell Baseret på: romanen "Je ne suis pas une heroine" af Noelle Henry Foto: Oswald Morris Klip: Vladimir Sagovsky Mus: Robert Gill
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation