Le mosche (2020)

    En gruppe rodløse teenagere strejfer omkring i gaderne og får tiden til at gå med formålsløse drengestreger.


    SORT/HVIDE DRENGESTREGER

    Drengestregerne trækkes i bogstavelig forstand sort/hvidt op i denne kvarterlange italienske kortfilm om storby-rodløshed. Filmet uden farver overlader manuskriptforfatter og instruktør Edgardo Pistone det til sine unge (og svært utydeligt-talende) medvirkende at tilføre dramaet farve. Og det lykkes ikke særlig overbevisende.

     

    Uden mål og med

    En gruppe teenagedrenge strejfer omkring uden mål og med. Når de ikke lige fantaserer om piger, får de tiden til at gå med... ja, ingenting. Det skulle det korte drama så gerne binde en (sort/hvid) rød sløjfe omkring, men i stedet for at fokusere, stikker den lille film i for mange distancerende retninger.

     

    Formålsløs hverdag

    Stemningerne centreret om den formålsløse hverdag er egentlig ret flot ramt, særligt når kameraet træder lidt ud og ser det hele i et bredere (by)perspektiv. Mindre heldigt falder de "mystiske" tale-ind-i-kameraet-indslag ud – reelt set har det meget korte format (12 min. + rulletekster) brug for al den koncentrerede handling, der overhovedet kan skrabes sammen. Flotte nærbilleder af unge ansigter skaber en vis form for tiltrængt intimitet. Underlægningsmusikken har modsatte effekt: Distance og unødvendigt stemningsfyld.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, Italien, Drama, Teenagere, 15 min.

    Dansk titel: The Flies
    Instr: Edgardo Pistone Prod: Sergio Panariello, Luca Zingone Manus: Edgardo Pistone Foto: Rosario Cammarota Klip: Giogiò Franchini, Simona Infante
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation