Charlie Bartlett (2007)

  En rig gymnasiedreng har krammet på sine nye medstuderende og ledelsen. Eller har han? I hvert fald banker kærligheden på.


  KEDELIGT OG IDÉFORLADT

  + PLUS: -
  -MINUS: kedelig | idéforladt | tamt spil | popsange all over

   

  Hvis man håber på et lille, pikant bid fra denne teenage-romcom, skal man lede længe efter tandmærkerne. "Charlie Bartlett" er en fuldkommen flad og idéforladt standard-fortælling, der oven i købet er tværet helt ud i askebægeret af evindelige pop-stemningssange.

   

  Selvlært psykiatrisk rådgivning

  Charlie Bartlett er en rich kid, der starter på et ny "middelklasse"-high school. Her har han - efter en hård (mobbe)start - krammet på både sine medstuderende og ledelsen. Eller har han? I hvert fald er han dygtig til at sno sig med både beskidte tricks og selvlært psykiatrisk rådgivning. Men har han også held til at score, da baben byder sig til?

   

  Tamt og uvedkommende

  Tamt spil og rent ud sagt uvedkommende situationer sørger for en underholdningsværdi langt, langt under middel. Det er svært at holde opmærsomheden blot i simrekog, mens Anton Yelchin kæmper det bedste, han har lært for at tilføre titelrollefiguren blot en anelse glimt i øjet.

   

  Potentiel sødme

  Det lykkes ikke - og der er heller ikke meget goddaw over Robert Downey Jr.s entré som rektoren Nathan Gardner. Kærlighedsaffæren, som Bartlett kastes ud i, ejer nok en potentiel sødme, men drukner fuldt og helt i forudsigelig pænhed helt uden kant.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2007, USA, Komedie, Drama, Romantik, Teenagere, 97 min.

  Dansk titel: Charlie Bartlett
  Instr: Jon Poll Prod: Barron Kidd, Sidney Kimmel, David Permut, Jay Roach Manus: Gustin Nash Foto: Paul Sarossy Klip: Alan Baumgarten Mus: Christophe Beck
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation