Double Team (1997)

    En spion og en våbenhandler danner umage par i kampen mod terrorisme – og i håbet om, at familieidyllen kan reddes.


    SPRØD NONSENS

    Jean-Claude Van Damme må spænde musklerne til det absolut yderste i denne dumsmarte, men selvbevidste actionkomedie. Som superagenten Jack Quinn må han lige tage et enkelt job ekstra, før han går på pension. Og det er vel at mærke samtidig med, at lillemor har en krøltop i ovnen!

     

    Til vands, til lands og i luften

    Nu går det over stok og sten – til vand, til lands og i luften. "Double Team" er ikke en actionfilm, der har sparet på herlighederne, og det lønner sig på underholdningskontoen. For selvom handlingen er både dum og proletarisk, er effekten af filmproduktet til at tage og føle på.

     

    Herligt smittende goddaw

    Van Damme rammer egentlig relativt fint en balance mellem det sammenbidt machoprægede og det mere sarte, underfundigt-humoristiske. Uden at filmen af dén grund lægger op til eftertanke. Der er bare en herligt smittende goddaw over det hele.

     

    Farvestrålende våbenhandler

    Birollegalleriet er ikke præget af hverken stor opfindsomhed eller ditto talent. Dennis Rodmans portræt af den meget farvestrålende våbenhandler Yaz bidrager mest af alt på den komiske konto – komplet med sølvglinsende "sommertop", flerfarvet/afbleget hår og talrige tunge næsepiercinger!

     

    Puster sig ikke op

    Se "Double Team" for det, den er. Det gode er nemlig, at filmen ikke puster sig op til meget mere – den er således (som nævnt) selvbevidst, og det er stort plus i den ustoppelige heksekedel.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1997, USA, Action, Komedie, 93 min.

    Dansk titel: Double Team
    Instr: Hark Tsui Prod: Moshe Diamant Manus: Don Jakoby, Paul Mones Foto: Peter Pau Klip: Bill Pankow Mus: Gary Chang