Orkanens øje (1991)

  Skæbnehistorier udfolder sig blandt beboerne på Mændenes Hjem i Istedgade, Vesterbro.


  SKÆBNER PÅ VESTERBRO

  + PLUS: ærlig | uden omsvøb | fluen på væggen-stil
  -MINUS: -

   

  Dokumentaristen Lars Engels tager os senere, i dokumentaren Pigerne på Halmtorvet (1992), med bag facaden på "kvindernes Mændenes Hjem", kaldet Reden. Begge herberger er placeret i hjertet af Vesterbro - et område, der ofte er genstand for Engels' fokuserede opmærksomhed.

   

  Fuld af indlevelse

  "Orkanens øje" skildrer fuld af indlevelse dagligdagen blandt beboere og ansatte på Mændenes Hjem i Istedgade. Det skorter ikke på "typer", der lægger vejen forbi i håb om at kunne få en seng for en nat eller to.

   

  I orkanens øje

  Hjemmets primære klientel er narkomaner (og alkoholikere), men der er også andre skæbner, som af den ene eller anden grund er havnet som hjemløse og nu søger ly og ro for en stund. De er - bogstavelig talt - i orkanens øje, med Vesterbros (fristende) kriminelle liv lige ved hånden.

   

  Fascinerende dokumentation

  Som vi kender det fra Engels' øvrige dokumentariske indfangelser af kriminelt eller skævt skæbne-hverdagsliv er også "Orkanens øje" en enkel, ærlig og dybt fascinerende dokumentation af en samfundets skyggeside, som få ellers har mulighed for at komme helt tæt på.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1991, Danmark/TV, Dokumentar, 68 min.

  Dansk titel: Orkanens øje
  Instr: Lars Engels Prod: Flemming Grenz Foto: Søren Ingemann, Henrik Herbert Klip: Felicia Verständig
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation