Killer Force (1976)

    Fem friske gutter risikerer alt ved at planlægge et røveri på en topsikret, afrikansk diamantmine


    GRIB DIAMANTERNE!

    En noget pløret, B-agtig actionkrimi af Where the Spies Are (1966)-instruktør Val Guest. Det, der holder dampen oppe er en rigtig lækker ørkenfotografering i landskabet omkring handlingens centrale diamantmine, samt en lille samling rimeligt vellykkede actionscener.

     

    Stensamlere i ørkenen

    Det er nemt at falde for fristelsen at samle på sten, når en bette fætter på 20-30 gram af slagsen kan indbringe $80.000. Det er også, hvad fem mænd er kommet frem til, da de planlægger et røveri mod en diamantmine midt i ørkenen.

     

    Ikke rent mel i posen

    Men det er ikke sådan ligetil, når sikkerheden er i top, og sikkerhedschefen hedder Harry Webb og spilles af en solbrille- og stramtsiddende designer-silkeskjortebærende Telly Savalas (med de to-tre øverste knapper åbne.) Omvendt er der vist ikke nogen, der har helt rent mel i posen. Alle vil have fingre i de kostbare sten...

     

    Uspolerede ørkenbilleder

    "Killer Force" er bedst i starten, hvor ørkenbillederne endnu er sprøde og uspolerede af det tiltagende tåbelige plot. Og typerne er ikke stort meget bedre: Savalas' rå lederskikkelse er mest af alt (utilsigtet) proletarisk-provinsiel, ligesom Peter Fondas meget lang-fuldskægsbelemrede Mike Bradley hverken er troværdig som diamanttyv eller førsteelsker (ja, det er levnet plads til scener med sengegymnastik.)

     

    Endeløst ligegyldigt

    Det er nemt af miste interesen undervejs, hvor scenerne synes endeløst ligegyldige. Det hjælper ikke stort på filmoplevelsen, at musikken buldrer det meste af tiden, og at dialogen er jammerligt eftersynkroniseret (hvad særligt Christopher Lees Maj. Chilton lider under).



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1976, USA, Action, Krimi, Thriller, 102 min.

    Dansk titel: Killer Force
    Instr: Val Guest Prod: Nat Wachsberger, Patrick Wachsberger Manus: Michael Winder, Val Guest, Gerald Sanford Foto: David Millin Klip: Bill Butler Mus: Georges Garvarentz
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation