Architektur der Unendlichkeit (2018)

    En dokumentar, der søger en afdækning af, hvad der skaber et helligt rum. Men ikke kun helligt i kirkelig eller religiøs forstand.


    NÆRVED TRANSCENDERENDE

    + PLUS: stil | grundighed | "hypnotiserende"
    -MINUS: lidt til den prætentiøse side

     

    Andægtig, nærmest hypnotiserende dokumentar, hvor schweiziske Christoph Schaub søger en afdækning af, hvad der skaber et helligt rum. Men ikke kun helligt i kirkelig eller religiøs forstand. Også naturen besidder hellige rum og oaser, hvor mennesker mærker larger than life-oplevelsen, oftest svær at forklare for andre.

     

    Nærved transcenderende

    Vi kommer på besøg i talrige (primært tyske) arkitektoniske perler, både meget gamle og helt moderne – hele tiden i en langsommelig og nærved transcenderende kameraføring.

     

    Lidt til den prætentiøse side

    Ind imellem lige lidt for meget til den prætentiøse side, i hvert fald når slow motion indtræder, og lyddesignet og den ”kirkeligt/åndelige” musik også kører for meget ud ad en tangent.

     

    Evighedens arkitektur

    Arkitekter og kunstnere perspektiverer og lægger stemmer til møderne med ”evighedens arkitektur”, med alt fra personlige til ”kosmiske” perspektiver.

     

    En art vækkelse

    Dokumentaren griber sin tilskuer med de alt andet end forjagede billeder. Det er ikke søvndyssende, men tvært imod en art vækkelse, om end ikke i bibelsk forstand.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2018, Schweiz, Dokumentar, 90 min.

    Dansk titel: Architecture of Infinity
    Instr: Christoph Schaub Manus: Samuel Ammann, Christoph Schaub Foto: Ramon Giger
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation