There's Something About Mary (1998)

    En mand forsøger ihærdigt at genetablere forbindelsen til sin gymnasiekærlighed. Det bliver noget af en rejse.


    KOMISK TÆFT

    Med masser af sprød og skæv humor er underholdningen og de brede smil sikret: "There's Something About Mary" leverer pinlig- og finurligheder på en perlerække, men bliver omvendt også tanden for sød-nuttet, når kærlighedens (vild)veje skal asfalteres efter bedste amerikanske model.

     

    Ikke en scorekaj

    Ben Stillers Ted er bare en stor purk i filmens start: Kikset, med kæmpe bøjle og i det hele taget ikke scorekaj nummer 1. Men en enkelt pige nåede han at blive rigtig kær i, inden det hele endte i en pinlig affære, hvor han klemte sin diller fast i afdansningsbals-bukserne!

     

    En bumpet vej

    En del år senere er Ted stadig ungkarl og tænker med glæde tilbage på Mary. Men hvordan finder han frem til hende, og er hun overhovedet interesseret i ham? Vejen til Mary - og med lidt held hendes hjerte - bliver ualmindelig bumpet og involverer bl.a. Matt Dillons fuskede privatdetektiv, der ovenikøbet selv forelsker sig i Mary.

     

    Komisk tæft

    Flere scener besidder dén komiske tæft, som rigtig gode komedier er gjort af. Og her er dilleren i klemme i lynlåsen et godt eksempel. Men også et par scener med en lille terrier tager komisk jord med. Så er der mere jordnær plathed i spillet mellem særligt Diaz, Dillon og Stiller.

     

    Sitcom-agtigt

    De fleste indendørsscener er optaget i billigt udseende Hollywood-studier, hvilket gør de komiske optrin endnu mere sitcom-agtige i deres udtryk. På lydsiden er en uendelig række romantisk-sødladne popsange ved at tage livet af selv den mest hærdede tilskuer.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1998, Komedie, Romantik, 119 min.

    Dansk titel: Vild med Mary
    Instr: Bobby Farrelly, Peter Farrelly Prod: Frank Beddor, Michael Steinberg, Bradley Thomas, Charles B. Wessler Manus: Ed Decter, Peter Farrelly, Bobby Farrelly Foto: Mark Irwin Klip: Christopher Greenbury Mus: Jonathan Richman
    Priser
    • GG-N - Bedste film
    • GG-N - Bedste skuespillerinde (Diaz)