There's Something About Mary (1998)

  En mand forsøger ihærdigt at genetablere forbindelsen til sin gymnasiekærlighed. Det bliver noget af en rejse.


  KOMISK TÆFT

  + PLUS: skæv humor | pinline situationer | fint spil
  -MINUS: popsange | studieoptagelser | sødladne udfald

   

  Med masser af sprød og skæv humor er underholdningen og de brede smil sikret: "There's Something About Mary" leverer pinlig- og finurligheder på en perlerække, men bliver omvendt også tanden for sød-nuttet, når kærlighedens (vild)veje skal asfalteres efter bedste amerikanske model.

   

  Ikke en scorekaj

  Ben Stillers Ted er bare en stor purk i filmens start: Kikset, med kæmpe bøjle og i det hele taget ikke scorekaj nummer 1. Men en enkelt pige nåede han at blive rigtig kær i, inden det hele endte i en pinlig affære, hvor han klemte sin diller fast i afdansningsbals-bukserne!

   

  En bumpet vej

  En del år senere er Ted stadig ungkarl og tænker med glæde tilbage på Mary. Men hvordan finder han frem til hende, og er hun overhovedet interesseret i ham? Vejen til Mary - og med lidt held hendes hjerte - bliver ualmindelig bumpet og involverer bl.a. Matt Dillons fuskede privatdetektiv, der ovenikøbet selv forelsker sig i Mary.

   

  Komisk tæft

  Flere scener besidder dén komiske tæft, som rigtig gode komedier er gjort af. Og her er dilleren i klemme i lynlåsen et godt eksempel. Men også et par scener med en lille terrier tager komisk jord med. Så er der mere jordnær plathed i spillet mellem særligt Diaz, Dillon og Stiller.

   

  Sitcom-agtigt

  De fleste indendørsscener er optaget i billigt udseende Hollywood-studier, hvilket gør de komiske optrin endnu mere sitcom-agtige i deres udtryk. På lydsiden er en uendelig række romantisk-sødladne popsange ved at tage livet af selv den mest hærdede tilskuer.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1998, Komedie, Romantik, 119 min.

  Dansk titel: Vild med Mary
  Instr: Bobby Farrelly, Peter Farrelly Prod: Frank Beddor, Michael Steinberg, Bradley Thomas, Charles B. Wessler Manus: Ed Decter, Peter Farrelly, Bobby Farrelly Foto: Mark Irwin Klip: Christopher Greenbury Mus: Jonathan Richman
  Priser
  • GG-N - Bedste film
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Diaz)