Eastwood Directs: The Untold Story (2013)

  Filmikonet Clint Eastwood begyndte at instruere film tilbage i 70'erne. Denne film tager pulsen på ikonet, som hans kolleger og skuespillere oplever ham.


  INSTRUKTØR MED SJÆL

  Filmhistoriker og Eastwood-biografør, Richard Schickel, tegner her gennem fine interviews med instruktører og skuespillere et hjertevarmt portræt af den hjertevarme instruktør, Clint Eastwood.

  Hjertet på rette sted
  Mange af Clints skuespillere i centrale film fortæller om oplevelsen af manden bag kameraet, og det overordnede indtryk bliver klart, at der her er tale om den relativt sjældne cocktail i Hollywood: en instruktør med hjertet på rette sted og uden stjernenøkker.

  Varme gloser
  Meryl Streep, Gene Hackman, Kevin Bacon, Martin Scorsese og Steven Spielberg er blandt de stjernenavne, der udtaler sig i varme gloser om Clint'en.

  Fine interviews
  Og samtidig indrammes dokumentaren fint af klip fra de væsentligste film. Klippene holdes i baggrunden og tjener ikke som overlange afbræk fra de fine interviews.

  Glimt i øjet
  Eastwood selv interviewes også, og her mærker man det lune glimt i øjet, som altid har kendetegnet ham både foran og - får vi her at vide - bag kameraet.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2013, USA, Dokumentar, Biografi, 65 min.

  Dansk titel: Eastwood Directs: The Untold Story
  Instr: Richard Schickel Prod: Richard Schickel Manus: Richard Schickel Foto: Kris Denton Klip: Faith Ginsberg
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation