Fair Game (1986)

    En ung kvinde i udkants-Australien terroriseres på det groveste af tre målrettede gutter. Kan hun få skovlen under dem?


    VILD LEG I BUSHEN

    (Lidt for) kækt fortalt house terror-thriller, hvor stakkels single-Jessica bliver terroriseret uden grund af tre gutter i en specialbygget V8'er. Snart er hun jaget vildt, og kun en jernvilje gør, at hun ikke bukker under for den tiltagende vanvittige behandling.

     

    Frem over stepperne

    Med rigelig anvendelse af smarte klip og sofistikerede kameravinkler sætter "Fair Game" (bemærk den ironiske titel) ikke sit lys under en skæppe. Det er en film, der vil frem over stepperne, og den ser sig aldrig tilbage (eller overvejer, om valgte metode nu også holder vand.)

     

    Action all over

    Grundstammen er action all over, adrenalin i alle årer og en uophørlig fremdrift - konstant underkastet en billiggørende og jammerlig, cirkusagtig musik. I de bedste scener er der smæk og valuta for skillingen, men det bliver også hurtigt alt for meget af det gode.

     

    Støt stigende spændingskurve

    Interessen holdes primært fanget, fordi spændingskurven er støt stigende, at der aldrig er tid til pusterum. Omvendt er det samtidig, hvad der gør filmoplevelsen mere end almindeligt anstrengende allerede ret hurtigt.

     

    Ikke så lidt "Mad Max"

    Der er ikke så lidt "Mad Max" over herlighederne - særligt den ekstreme bil, kaldet "The Beast" sender tankerne i retning af den fjerde film i serien, Mad Max: Fury Road (2015). En af skurkene medvirker da også i en lille birolle i den første Mad Max (1979)-film.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1986, Australien, Action, Thriller, Biler på film, Dyr på film, 86 min.

    Dansk titel: Fair Game
    Instr: Mario Andreacchio Prod: Harley Manners, Ron Saunders Manus: Rob George Foto: Andrew Lesnie Klip: Andrew Prowse Mus: Ashley Irwin
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation