Frailty (2001)

  En alenefar til to drenge får til opgave af Gud og engle at dræbe såkaldte dæmoner, og snart er drengene begge en del af vanviddet.


  UJÆVNT OVERGEARET

  Skuespilleren Bill Paxton spillefilmsdebuterede som instruktør med denne mærkeligt utidssvarende thriller om mord på bestilling af Vorherre.

  Uhyggelig fremdrift
  Der er helt bestemt en uhyggelig fremdrift i filmen, og det håbløse vanvid, som faderen trækker sine to drenge med ind i, er ud fra et børneperspektiv både knugende intenst og ubehageligt.

  Ujævnt overgearet
  Men "Frailty" er samtidig ujævnt overgearet og passer på mange måder ikke ind i sin tid. Stilen og plottet vil man umiddelbart hellere hensætte til 80'erne eller de tidlige 90'ere.

  En økse i panden
  En far får pludselig et syn, hvor Gud og engle fortæller ham, at han skal slå dæmoner ihjel. Én for én må helt almindelige amerikanske borgere lade livet med en økse i panden, og drengene ser på og lærer efterhånden kunsten, den ene meget mod sin vilje.

  Ad et sidespor
  Efterhånden drejer plottet ind ad et sidespor, hvor det er meningen, at man ikke skal kunne finde ud af, hvad der er op og ned, og hvem der er vanvittig morder og hvem ikke.

  Episk filmmusik
  Det leder hen imod en uskøn slutning, igen tarveligt overgearet. Hele filmen er i øvrigt smurt ind i gammeldags episk filmmusik af Brian Tyler - endnu et mærkeligt valg.

  Hovedrysten
  Som nævnt trækker børnedramaet filmoplevelsen opad, men generelt indbyder "Frailty" mest til skuldertræk eller hovedrysten. De centrale mordtemaer er i øvrigt fortalt i lange flashbacks.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2001, USA, Tyskland, Thriller, Krimi, Børn på film, Teenagere, Seriemordere, 100 min.

  Dansk titel: Frailty
  Instr: Bill Paxton Prod: David Blocker, David Kirschner, Corey Sienega Manus: Brent Hanley Foto: Bill Butler Klip: Arnold Glassman Mus: Brian Tyler