WarGames (1983)

  En ung mand nørder sig ind i et militært computersystem, hvor han nærved kommer for skade at starte en ny verdenskrig.


  VERDEN I FARE

  Det begynder farverigt og medrivende men ender i en tarvelig overgearing. "WarGames" er i dag nok allermest seværdig på grund af den bedagede teknologi, der er handlingens primære omdrejningspunkt.

  Ferm med computere
  En meget ung Matthew Broderick gør det pænt som gymnasieeleven, David, der er mere end almindeligt ferm med computere. Så ferm at det lykkes ham at få adgang til tophemmelige nationale systemer.

  På flugt fra FBI
  Det er dog ikke Davids dagsorden at starte en ny verdenskrig, men han sætter alligevel hele alarmberedskabet i gang, og inden længe er han på flugt - sammen med den kommende kæreste, Jennifer.

  Umiddelbart charmerende
  Der er noget umiddelbart charmerende over filmens ungdommelige gåpåmod. Særligt i den første times tid er der rig anledning til at trække på smilebåndet, både af menneskelige typer og computertyper.

  Uengageret actiondrama
  Da først stat, FBI og alt øvrigt kavaleri sættes ind i jagten på David forsvinder charmen i et noget primitivt og uengageret actiondrama, der aldrig rigtig finder sin forløsning.

  Lyde i flæng
  Lyde og musik er der masser af. Ikke alene er computerne meget snakkesaglige, underlægningsmusik søger også for at slå stemningen an, hvis den da ikke drukner i selvsamme.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, USA, Thriller, Science Fiction, Teenagere, 114 min.

  Dansk titel: WarGames
  Instr: John Badham Prod: Harold Schneider Manus: Lawrence Lasker, Walter F. Parkes Foto: William A. Fraker Klip: Tom Rolf Mus: Arthur B. Rubinstein
  Priser
  • AAN - Bedste manuskript
  • AAN - Bedste fotografering
  • AAN - Bedste lyd