The Messenger (2009)

  To meget forskellige soldater finder hinanden i deres fælles job som budbringere af den triste nyhed til pårørende, når en soldat er faldet i kamp.


  DÅRLIGE NYHEDER

  Det begynder godt. En fin mulighed for at fortælle film uden de helt vilde forviklinger overtrumfes og forpurres imidlertid desværre snart af lysten til at fyre den af på følelsesporno-fronten, og det er mere end ærgerligt.

  Dårlige nyheder
  To meget forskellige soldater danner makkerpar som budbringere af dårlige nyheder: nærmere bestemt opsøger de pårørende til omkomne amerikanske soldater.

  Hård opgave
  Det er en hård opgave, der ofte byder på svære og uventede udfordringer. Men midt i sorgen og prøvelserne kan der jo opstå en uventet åbning, og en sådan griber soldaten Will Montgomery, da han forelsker sig i en sørgende enke og opsøger hende i sin fritid.

  Mister jordforbindelsen
  Det er hér filmen mister sin jordforbindelse. Hvor oprigtigt det end er forsøgt skildret, falder disse sensationsbegivenheder langt uden for filmens fine start og undergraver desuden de kantede præstationer af Ben Foster og Woody Harrelson. Med andre ord, det er dårlige nyheder for en potentielt raffineret filmoplevelse, der indledningsvis kan og vil noget helt andet.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2009, USA, Drama, Krig, 113 min.

  Dansk titel: The Messenger
  Instr: Oren Moverman Prod: Mark Gordon, Lawrence Inglee, Zach Miller Manus: Alessandro Camon, Oren Moverman Foto: Bobby Bukowski Klip: Alex Hall Mus: Nathan Larson
  Priser
  • AAN - Bedste skuespiller (Harrelson)
  • AAN - Bedste manuskript
  • BERLIN - Silver Berlin Bear: Bedste manuskript
  • BERLIN - Peace Film Award
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering
  • GG-N - Bedste skuespiller (Harrelson)