Far til fire - på hjemmebane (2008)

  Da en alenefar til fire får stjålet sin pung med en vindende tipskupon, må hans familie træde til. Men far og de store børn har for travlt.


  FIRFAR PÅ VINDERKURS

  Sammenhængende film:

  Far til fire - gi'r aldrig op (2005)

  Far til fire - i stor stil (2006)

  Far til fire - på hjemmebane (2008)

  Far til fire - på japansk (2010)

  Far til fire - tilbage til naturen (2011)

  Far til fire - til søs (2012)

  Far til fire - Onkel Sofus vender tilbage (2014)

  Far til fires vilde ferie (2015)

  Far til fire - på toppen (2017)

  Far til fire i solen (2018)

   

  For første gang lykkes moderniserings- og kassespekulations-filmserien "Far til fire" med form og indhold. Tredje kapitel er det hidtil klart bedste, og det skyldes først og fremmest, at historien er meget mere jordbundet og oprigtig - eller "på hjemmebane".

   

  En stjålet pung

  Det lyder ellers umiddelbart temmelig fesent, at det primære plot twist i manuskriptet er, at Niels Olsens alenefar til fire får stjålet sin pung! Men det er ikke fesent. Tværtimod rammer man her noget af det, som Far til fire-opdateringen savnede fatalt i de to første film.

   

  Mere finger på pulsen

  For i "Far til fire - på hjemmebane" er Lille Per og hans familie hverken på togt eller ude i ekstravagante forehavender. Der er langt mere finger på pulsen og reel børne- og ungsomsfilmtæft over de nære hverdags- og miljøbeskrivelser, som de udspiller sig med den tabte pung som krumtap.

   

  Klædelige temaer

  Temaer som sammenhold, ærlighed og venskab klæder filmserien, og det banale drama får fin spænding over sig, efterhånden som Lille Per egenhændigt er ved at opklare, hvem der har stjålet farmands pung, Onkel Anders' lommeur og en hel række andre af lokalmiljøets effekter.

   

  Hæderligt underholdende

  Nogen decideret elegant filmoplevelse bliver dette tredje skud på stammen dog aldrig, men filmen er klart både hæderlig, underholdende og med nuancer til børnerollerne. Det er således første gang, der kommer lidt kød på både Søs og OIe, der begge har udfordringer med kærligheden.

   

  Tamt karikerede voksenroller

  Lille Per er nu vokset så meget, at han bedre får indlevelsen med. Så tåler man bedre de noget tamt karikerede voksenroller, hvor Onkel Anders fortsætter sin temmelig manierede stil (denne gang er det helt store nummer, at han bliver vild med at stå på skateboard)! Henrik Noël Olesen udfylder den mest vellykkede birolle som sammenbidt biker.

   

  Uudnyttet potentiale

  En sidehistorie, hvor far skal på teambuildingkursus i den vilde natur med sit arbejde, udnytter desværre ikke sit komiske potentiale. Komplet med Søs Egelind som tovholder mangler disse scener timingen. Endnu engang med rigelig børnevenlig musik til løjerne.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024