Baby Driver (2017)

  En ung chauffør med speciale i fragt af bankrøvere må gøre op med sig selv, om dét skråplan, han er på vej ind på, skal vise vejen mod fremtiden.


  RÅ KØRSEL I TOMGANG

  + PLUS: biljagter og bilæstetik | hovedrollespil
  -MINUS: ekstremt støjende | evindelige popsange

   

  Ikke meget nyt under solen i et action-setup, der først og fremmest kan beskrives som ekstremt støjende. Det er historien om den duelige,  unge chauffør, der har fået navnet Baby - ganske enkelt fordi, han har et ualmindeligt drenget ansigt.

   

  Chauffør for de hårde drenge

  Baby er chauffør for de hårde, kriminelle drenge. Mens bankerne bliver røvet, venter han i sportsvognen udenfor. Og så går det ellers over stok og sten med ekstravagante håndbremsevendinger, seje accelerationer og outrerede manøvrer gennem smalle gyder.

   

  I høj kurs

  Baby er derfor i høj kurs, men hvor går grænsen, når manden bag det hele - Kevin Spaceys Doc - kommer med nye jobs? For der er også en ung dame, der har fanget Babys interesse. Snart er valget svært, og så har Baby oven i købet en "diagnose", der gør, at han konstant hører popmusik i sine hvide ørebøffer.

   

  Musikalsk selvterapi

  Sidstnævnte musikalske selvterapi for Baby udgør desværre en tilsvarende belemrende musikunderlægning på filmoplevelsen. Babys pop-tendenser bliver nemlig blæst ind over filmens handling, så der ikke er levnet meget stilhed til det egentlige.

   

  Drenget charme

  Masser af velkoreograferet (biljagts)action udgør filmens primære spændingskilde. Og så gør det heller ikke noget, at unge Ansel Elgort ganske smidigt og troværdigt udfylder den åleglatte titelrolle med masser af drenget charme.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2017, USA, Action, Krimi, Biler på film, 113 min.

  Dansk titel: Baby Driver
  Instr: Edgar Wright Prod: Tim Bevan, Eric Fellner, Nira Park Manus: Edgar Wright Foto: Bill Pope Klip: Jonathan Amos; Paul Machliss Mus: Steven Price
  Priser
  • AAN - Bedste klipning
  • AAN - Bedste lydmix
  • AAN - Bedste lydklipning
  • GG-N - Bedste skuespiller (Elgort)