Feng huo fang fei (2017)

  En amerikansk pilot styrter ned i udkants-Kina under 2. verdenskrig. Her bliver han passet kærligt på af en ung enke, på trods af de åbenlyse farer.


  STRØMLINET

  Grænsende til det ufrivilligt komiske står Bille August her i spidsen for en episk kinesisk film om heltemod, opofrelse og bankende hjerter mellem krigsdramatiske intriger. Det er absolut ikke en film, der afviger fra arketyperne, men til gengæld er den ganske nydeligt produceret - i hvert fald så længe, den holder sig fra "special effects" og animationer.

   

  Nedstyrt i udkants-Kina

  Emile Hirschs amerikanske pilot Jack styrter under 2. verdenskrig ned i udkants-Kina med sit bombefly. Hængende i sin faldskærm fra et træ i skoven bliver han opdaget af en yndig ung enke og dennes datter - og de to godhjertede piger beslutter at tage Jack under kærlig behandling, selvom det helt åbenlyst er at lege med skæbnen - på liv og død.

   

  Japanske soldater i kulissen

  Der er nemlig japanske soldater i området, og de vil finde Jack. Så det er med at holde kortene tæt ind til kroppen, for Jack er tilmed såret og lidt af en rebel (der ikke går af vejen for at lappe enkens utætte tag ved højlys dag!)

   

  Over-patriotisk stil

  Personkarakteristikkerne er tykkere og stivere end størknet maling, og den over-patriotiske stil og morale er helt afgjort i den komiske ende. Ikke meget - hvis noget - kommer som en overraskelse, og "The Chinese Widow" overlever først og fremmest på sin kausale, klassiske historiefortælling samt flotte billeder af kinesisk idyl.

   

  Behagelig nedtonet brug af musik

  Emile Hirsch er filmens eneste internationale stjerne, og man kan undre sig noget over, hvordan han er blevet overtalt ind i dette projekt. Præstationen er dog ikke under hans normale standard. Mange scener står uden underlægningsmusik - et klart plus.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2017, Kina, Drama, Krigsdrama, Børn på film, 97 min.

  Dansk titel: The Chinese Widow
  Instr: Bille August Prod: Peng Sun Manus: Greg Latter Foto: Filip Zumbrunn Klip: Gerd Tjur Mus: Annette Focks
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation