Revenge (2017)

  En mand med en urimeligt sexet elskerinde udnytter sammen med to venner den unge kvinde i lukushuset i ørkenen. Herefter kører det hele af sporet.


  AVANCERET KØNSKAMP

  Denne særdeles grafisk voldelige thriller er selvsagt ikke for enhver smag. Litervis af blod og helt urimelige smerter på krop og sjæl er hvad, man skal stå model til i mødet med Coralie Fargeats debutspillefilm: "Revenge" er, som titlen mere end antyder, råt for usødet dén hævn, som sexkillingen Jennifer vil have, efter at hun er blevet udnyttet på det groveste af sin elsker Richard og dennes to venner.

   

  Besøgelsestiden kendes ikke

  Jennifer kender måske ikke helt sin besøgelsestid, når hun vimser rundt med strutnumse i diminutive hot pants, men det gør de tre mænd omkring hende så absolut heller ikke. Numse, babs, nutte og kys-mig-straks-mund appellerer nemlig i dén grad til deres alfahan-liderlighed, og midt ude i ørkenen kan ingen høre dig - eller Jennifer - skrige.

   

  Helt af sporet

  Efter at en af Richards venner har voldtaget Jennifer, kører løjerne helt af sporet - og mændende tror, de har slået Jennifer ihjel. Hun må simpelten verfes af vejen, for ellers risikerer d'herrer fængselsstraf. Men ak, Jennifer overlever - og besidder, skal det vise sig, ganske ferme evner udi blodfattig overlevelse med en pind gennem maven!

   

  Visuel elegance

  "Revenge" begynder lækkert med vægt på visuel elegance. Mødet med lukus-sommerhuset i udkants-et-eller-andet (optaget i Marokko) emmer af intensitet, og den seksuelle spænding mellem Jennifer og Richard er tilsvarende troværdig.

   

  Usandsynlighederne i kontrol

  Tandremmen begynder så småt at skrige i takt med, at hævntogtet folder sig ud. Usandsynlighederne tager kontrollen over instruktørens eget manuskript, og den tiltagende grafiske vold tangerer splat. Men når "mor" er både vred og skuffet, er der ingen pardon - og udfaldet er ikke svært at gennemskue.

   

  Outreret hævngerrighed

  Det er svært at sidde model til den outrerede hævngerrighed, men samtidig er der en nærved hypnotiserende energi i den elektriske højspænding. I meget høj grad hjulpet på vej af de yderst velvalgte locations - og tilsvarende hæmmet af et alt for anmassende lyddesign med tilhørende semi-elektronisk underlægningsmusik.

   

  Sansebombarderende filmoplevelse

  Dygtige præstationer af parret Matilda Lutz og Kevin Janssens fremmer forståelsen. Efter mødet med "Revenge" sidder man lige dele forbløffet og rystet tilbage - det er i sandhed en meget sansebombarderende filmoplevelse.  Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2017, Frankrig, Belgien, Thriller, Action, Gyser, 108 min.

  Dansk titel: Revenge
  Instr: Coralie Fargeat Prod: Marc-Etienne Schwartz, Marc Stanimirovic Manus: Coralie Fargeat Foto: Robrecht Heyvaert Klip: Jerome Eltabet; Coralie Fargeat; Bruno Safar Mus: Robin Coudert
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation